«Χτυπάει» top5 o Τσιτσιπάς! «Σπάει τα κοντέρ» στην παγκόσμια κατάταξη

70

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε χωρίς αγώνα στον ημιτελικό του τουρνουά της Ρώμης και σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό του Νισικόρι βρίσκεται ήδη στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, «χτυπώντας» πλέον την «πόρτα» για το top5.

Το 2019 έχει ξεκινήσει με εντυπωσιακό τρόπο για τον Στέφανο Τσιτσιπάς, ο οποίος έχει ήδη κατακτήσει δύο τίτλους, έχει παίξει στον πρώτο του τελικό Μάστερς και έφθασε μέχρι τα ημιτελικά του Γκραν Σλαμ της Αυστραλίας, αποκλείοντας τον Ρότζερ Φέντερερ.

Η «τρελή» φετινή του πορεία μάλιστα, τον έχει φέρει πλέον στους «4» της Ρώμης, αλλά και στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του. Αν καταφέρει όμως να αποκλείσει εκεί το νικητή του Ναδάλ – Βερντάσκο, τότε θα γράψει ακόμη μεγαλύτερη ιστορία, αφού θα εισέλθει στην κορυφαία πεντάδα του κόσμο, μόλις στα 20 του χρόνια.
Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πάντως, θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι θα πλησιάσει τις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης εντός του 2019, καθώς έχει ευκολότερο έργο από τους αντιπάλους του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο επερχόμενο Ρολάν Γκαρός, ο ίδιος ανταγωνίζεται την περσινή πρόκρισή του στο δεύτερο γύρο, την ώρα που π.χ. ο Ζβέρεβ θα πρέπει να «υπερασπιστεί» τη συμμετοχή του στα ημιτελικά του τουρνουά το 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ