Χ.Δήμας: «Παραχώρηση μηχανημάτων από το Υ.Εθνικής Άμυνας ώστε να συνδράμουν στον καθαρισμό της περιοχή του Σχίνου »

104
Επισκεφθήκαμε σήμερα τον Υπουργό Εθνικης Άμυνας Nikos I. Panagiotopoulos με τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Γιωργος Γκιωνης. Ζητήσαμε την παραχώρηση μηχανημάτων έργου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να συνδράμουν στον καθαρισμό και την ταχύτατη αποκατάσταση της περιοχής του Σχίνου που έχει πληγεί από την πυρκαγιά και κυρίως της αγροτικής οδοποιίας.
Όπως είναι γνωστό η καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή του Σχίνου το βράδυ της Τετάρτης 19 Μαΐου 2021 προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο φυσικό περιβάλλον, το οδικό δίκτυο και σε κατοικίες.
Ο Υπουργός απάντησε θετικά στο αίτημα μας
για την παραχώρηση μηχανημάτων έργου για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του δικτύου και την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων που ενδέχεται να προκληθούν από την καταστροφή της βλάστησης στην καμένη έκταση, η οποία εκτιμάται σε 20.000 στρέμματα εντός χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου – Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, σύμφωνα με την Υπηρεσία FireHub του Κέντρου Αριστείας BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ