Χ.Ντιγκιρλάκης -Το γαϊτανάκι του παραλόγου στο Δήμο μας συνεχίζεται…Λίγο μέτρο δεν βλάπτει

550
ΛΙΓΟ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ
Είναι αλήθεια, ότι σε αυτή τη δημοτική περίοδο όταν φτάνουμε στο σημείο να πούμε ότι έχουμε δει τα πάντα, πάντα κάτι θα σκαρφιστούν οι σεναριογράφοι, και μια νέα αρνητική εξέλιξη θα ακολουθήσει.
Προχθές η οικονομική επιτροπή του Δήμου μας, πήρε μια μνημειώδη απόφαση.
Αποφάσισε κατά πλειοψηφία, που δημιουργήθηκε από το ΝΑΙ του νυν δημάρχου αλλά και του προηγούμενου;;;;;, να δώσει χωρίς να έχει εμφανιστεί ούτε εργάτης στην Αρχαία Κόρινθο, 670,000 ευρώ (ολογράφως ΕΞΑΚΟΣΙΕΣ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρώ), στην εταιρεία που είχε υπογράψει σύμβαση πριν δυο χρονια, για την κατασκευή του σχολείου. Ξανατονίζω χωρίς να έχει εμφανιστεί ούτε εργάτης.
Δυστυχώς τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από το Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή συνολικά, είναι αμείλικτα:
1. Γιατί επί δύο χρόνια δεν έγινε το παραμικρό;
2. Ποιος έχει την ευθύνη για τη μη εκτέλεση του έργου; O εργολάβος; Ο Δήμος;
3. Πότε κατέθεσε ο εργολάβος αίτηση διάλυσης της σύμβασης; Ποιες ήταν οι ενέργειες που έκανε ο Κος Δήμαρχος και η δημοτική αρχή, εντος των προθεσμιών που προβλέπει ο νόμος;
Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε, γιατί επι της ουσίας μας δίνει το μέγεθος του ελλείματος της σημερινής δημοτικής αρχής, είναι το εξής:
Μετά την υπογραφή της σύμβασης τον Μάιο του 2020, ο Δήμο μας, που πλέον κατα τα λεγόμενα των κρατούντων έχει πάει σε άλλο επίπεδο, χρειάστηκε 1 (ολογράφως ΕΝΑ) ολόκληρο χρόνο για να αναθέσει τη σύμβαση, για την τροποποίηση σημείων της στατικής μελέτης που είχε ζητήσει η αρχαιολογία. Και άλλοι 8 μήνες έως την έγκρισή της.
ΣΧΕΔΟΝ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΙΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΜΙΑΣ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
Ξέρω ότι απάντηση επι της ουσίας δε θα δώσουν. Αφού άλλωστε την επόμενη της οικονομικής επιτροπης οι σχετικές φωτογραφίες στο χώρο που ΘΑ γίνει το σχολείο βγήκαν, οι υποσχέσεις που τρία χρόνια τώρα λέγονται, ξαναειπώθηκαν. Και το γαιτανάκι του παραλόγου στο Δήμο μας συνεχίζεται.