Χ.Σταϊκούρας “Εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα έχουν την δυνατότητα αναστολής δόσεων”

66

Για πρώτη φορά από το 2015 είναι αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα είπε ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Λαμβάνοντας υπόψιν τα νέα δεδομένα και την μεγαλύτερη ευελιξία που μας προσφέρουν αυτά ανακοίνωσε:

Οι τράπεζες και οι διαχειριστές δανείων αποφάσισαν να στηρίξουν και τα φυσικά πρόσωπα που πλήττονται από την κρίση. Εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα έχουν την δυνατότητα αναστολής δόσεων τριών μηνών.

Καλύπτουμε όλο το ιδιωτικό χρέος σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες.

Στηρίζουμε 1,4 εκατομμύρια εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Επεκτείνουμε την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ που είναι ακατάσχετη. Επίσης θα είναι ανεπηρέαστα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Το κόστος ξεπερνά τα 2 δις.

Σήμερα θα δοθούν στην δημοσιότητα οι ΚΑΔ των επιχειρήσεων που πλήττονται. Η λίστα θα μεταβάλλεται.

Ήδη σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός το συνολικό πακέτο πλέον ανέρχεται στα 10 δισ. ευρώ.

Αναφορικά με το θέμα για το δώρο του Πάσχα, ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την εισήγηση του υπουργείου Οικονομικών ότι είναι προς όφελος της οικονομίας να πάει λίγο πιο πίσω η καταβολή του, ώστε να πέσει στην πραγματική οικονομία.

Τα όσα ανακοινώθηκαν ενώ περιλαμβάνουν κάποια συγκεκριμένα μέτρα για μεταφορά υποχρεώσεων στο μέλλον, εντούτοις τα μέτρα για άμεση ενίσχυση των επιχειρήσεων είναι μάλλον θολά. Και αυτό ίσως να εξειδικευθεί σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ