1ο ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΑΡΚΟΜΑΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

113
Η ομάδα Κορίνθου των Ναρκομανών Ανωνύμων θα διοργανώσει το 1ο Τοπικό Συνέδριο Κορίνθου το τριήμερο 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου στο Camping Alkioni στο Σχίνο Κορινθίας.
Η ομάδα ΝΑ Κορίνθου λειτουργεί 11 χρονια στην πόλη της Κορίνθου και στεγάζεται στο Δημαρχείο της Κορίνθου ‘οπου γίνπονται συγκεντρώσεις κάθε Παρασκεύη στις 18.30 – 20.00 και κάθε 1η Παρασκευή του μηνα είναι ανοικτη για το κοινό όπου θα χαρούμε να μας επισκεφτείτε.Επίσης λειτουργούν συγκεντρώσεις και στις γειτονικες πόλεις Λουτρακίου [καθε Τριτη στις 18.30] και Λεχαίου [κάθε Κυριακή στις 11.00 π.μ]
Θα θέλαμε να πραγματοποιήσουμε μια παρουσίαση οπου σε αυτήν θα μιλούσαμε για τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματός μας, για την ιστορική διαδρομή του ΝΑ σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, καθώς επίσης θα υπήρχε και η δυνατότητα να συζητήσουμε για όποιες απορίες υπάρχουν ,σεβόμενοι τα μέτρα αυτοπροστασίας, για αποφυγή της διασποράς του ιού Covid 19 κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτο.
Πρόθεσή μας είναι η διατήρηση και η ανάπτυξη σχέσεων με όλους τους τοπικούς φορείς έτσι ώστε όλο και περισσότεροι ναρκομανείς να έχουν την ευκαιρία να βρουν ελευθερία από τον ενεργό εθισμό.
Με εκτίμηση
Ναρκομανείς Ανώνυμοι
Οι Ναρκομανείς Ανώνυμοι είναι μια διεθνής κοινότητα, πολύγλωσση και πολυπολιτισμική. Το ΝΑ ιδρύθηκε το 1953 και τα πρώτα είκοσι χρόνια ο αριθμός των μελών αυξανόταν με πολύ αργούς ρυθμούς. Μετά την έκδοση του Βασικού μας Κειμένου το 1983, είχαμε ραγδαία άνοδο στον αριθμό των μελών και των συγκεντρώσεων. Σήμερα [στοιχεία Απριλίου 2016] τα μέλη του ΝΑ διεξάγουν περίπου 67.000 συγκεντρώσεις κάθε εβδομάδα σε 139 χώρες.
Εστιάζουμε στην ανάρρωση από τις συνέπειες του εθισμού δουλεύοντας ένα πρόγραμμα 12 Βημάτων, που περιλαμβάνει τακτική παρακολούθηση συγκεντρώσεων. Στις ομάδες βοηθάμε ο ένας τον άλλον και παρέχουμε ένα δίκτυο στήριξης για τους ναρκομανείς που αναζητούν μια διαφορετική ζωή, χωρίς τη χρήση ναρκωτικών, και θέλουν να τη διατηρήσουν σε βάθος χρόνου.
Το όνομά μας, Ναρκομανείς Ανώνυμοι, δεν υπονοεί ότι εστιάζουμε σε κάποιο συγκεκριμένο ναρκωτικό – το ΝΑ δεν κάνει διαχωρισμό ανάμεσα στις ουσίες, συμπεριλαμβανομένου και του αλκοόλ. Δεν πληρώνει κάποιος για να είναι μέλος και δε συνδεόμαστε με κανέναν οργανισμό ή φορέα εκτός ΝΑ, κρατικό, θρησκευτικό, επιβολής του νόμου, ιατρικό ή ψυχιατρικό. Κάνοντας υπηρεσίες και συνεργαζόμενοι με άλλους που βοηθούν ναρκομανείς, ευελπιστούμε ότι θα έρθει μια μέρα που κάθε ναρκομανής σε όλο τον κόσμο θα έχει την ευκαιρία να βιώσει το μήνυμα της ανάρρωσης στη δική του/της γλώσσα και κουλτούρα.
Στην Ελλάδα η 1η ομάδα ξεκίνησε το 1987 στην Αθήνα και σήμερα πραγματοποιούνται 140 συγκεντρώσεις την εβδομάδα στην Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Λάρισα, Κατερίνη, Καρδίτσα, Γιαννιτσά, Αλεξανδρούπολη, Πρέβεζα, Ναύπλιο, Κέρκυρα, Ρόδο, Μύκονο, Μυτιλήνη, Λουτράκι. Επίσης λειτουργεί αγγλόφωνη, περσέφωνη και διαδικτυακή ομάδα. Ενώ πραγματοποιούνται ομάδες παρουσίασης σε εβδομαδιαία βάση σε σωφρονιστικά ιδρύματα και θεραπευτικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Καθώς και σε εβδομαδιαία βάση ανοιχτές συγκεντρώσεις για το κοινό. Από την έναρξη της πανδημίας το σύνολο των ομάδων μας μεταφέρθηκε σε υπαίθριο ή και διαδικτυακό περιβάλλον.
Ταχυδρομική επικοινωνία: Τ.Θ. 75064 – Καλλιθέα 176 10
Τηλεφωνική Γραμμή Βοήθειας: (+30) 210 34 74 477, (+30) 2310 625355
Καθημερινά 18.30-20.00 ( Τις υπόλοιπες ώρες λειτουργεί αυτόματος τηλεφωνητής που δέχεται μηνύματα)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ