12 μυστικά που δεν θα σου πει κανείς για τα γλυκά κουταλιού

116

Τα γλυκά του κουταλιού είναι ένας τρόπος που μας έμαθαν οι γιαγιάδες μας να συντηρούμε τα  φρέσκα φρούτα της εποχής για όλο τον χρόνο. Σχεδόν όλα τα φρούτα γίνονται γλυκό του κουταλιού: νεράντζι (φλούδα ή ολόκληρο), σταφύλι, περγαμόντο, βερύκοκο, πορτοκάλι, βύσσινο, λεμόνι, κυδώνι, μήλο, σύκο, κεράσι κλπ.

Εκτός από τα συνηθισμένα γλυκά που ξέρουμε υπάρχουν και κάποια ιδιαίτερα γλυκά του κουταλιού που φτιάχνουν οι νοικοκυρές σε περιοχές της Ελλάδας, όπως οι φράουλες, ο λεμονανθός, ο ανθός νεραντζιάς, τα ροδοπέταλα η φλούδα του καρπουζιού, τα καρότα, οι μελιτζάνες, οι ντομάτες ή το φυστίκι Αιγίνης.

Η παρασκευή για τα γλυκά του κουταλιού μοιάζει με της μαρμελάδας, μόνο που σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιούμε τα φρούτα ολόκληρα ή σε μεγάλα κομμάτια και όχι πολτοποιημένα. Εμείς μοιραζόμαστε μαζί σας τα 12 χρυσά μυστικά για άψογα γλυκά του κουταλιού!

Η συνέχεια εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ