19 Ιουλίου τα εγκαίνια στο ανοιχτό θέατρο Χιλιομοδίου…χωρητικότητας 800 θέσεων

752

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τα εγκαίνια του νέου ανοιχτού θεάτρου στο Χιλιομόδι. Το θέατρο αναμένεται να πάρει το όνομα της σπουδαίας Ειρήνης Παππά, πρόταση η οποία αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο.

Το θέατρο είναι πέτρινο, χωρητικότητας 800 θέσεων και θα αποτελέσει έναν σπουδαίο πυρήνα τέχνης και πολιτισμού. Μάλιστα, δεδομένων των ιστορικών δεσμών με τις Συρακκούσες θα είναι ένα σταυροδρόμι συνάντησης των δυο περιοχών, όλους αυτούς τους μήνες πραγματοποιούνται επαφές, συναντήσεις, έχουν γίνει και επιτόπιες αυτοψίες στο θέατρο από εκπροσώπους των Συρακουσών, πρόσφατα είχε φιλοξενηθεί και η πρέσβειρα  προκειμένου να δει από κοντά και την εξέλιξη των εργασιών , κυρίως όμως να ενημερωθεί από την δημοτική αρχή για τον σχεδιασμό που αφορά στο θέατρο και περιλαμβάνει τις Συρακούσες.

Ο Δήμος συνεργάζεται στενά για το συγκεκριμένο θέατρο με τον Μανούσο Μανουσάκη και το ίδρυμα Κακογιάννη.

Προγραμματίζονται σπουδαίες εκδηλώσεις, φεστιβάλ και παραστάσεις μεταξύ αυτών και η «ΜΗΔΕΙΑ» του Εθνικού Θεάτρου.

Το θέατρο «Ειρήνη Παππά» σε συνάρτηση με τον αρχαιολογικό χώρο τις Τενέας και τις σημαντικές ανασκαφές και αποκαλύψεις θα προσδώσουν στην περιοχή μια αξία προστιθέμενη την οποίαν οφείλουν όλοι να «εκμεταλλευτούν».

Το loutrakiblog.gr είχε αναφερθεί στο θέατρο και τις διαδικασίες προ ολίγων ημερών θέτοντας το ερώτημα της ολοκλήρωσης του δεδομένου ότι, τυπικά, το έργο έπρεπε να έχει παραδοθεί στις 24 Μαΐου.

Σήμερα λοιπόν γίνεται γνωστή η ημερομηνία των εγκαινίων από τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Μπίτζιο.

Εν αναμονή της επίσης πρόσκλησης του δήμου.

loutrakiblog.gr