190 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνικού Μηχανικού…Τους είμαστε ευγνώμονες και τους ευχαριστούμε πολύ-φωτό

102

190 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ
ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ

Στο Λουτράκι, στην έδρα της Σχολής Μηχανικού, με το Υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή παρόντες στην εκδήλωση για την επέτειο των 190 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνικού Μηχανικού. Το όπλο του Μηχανικού, ιδρύθηκε στις 28 Ιουλίου του 1829 από τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια με την αρχική ονομασία «Σώμα επί της Οχυρωματοποιίας και Αρχιτεκτονικής Αξιωματικών» αποτελώντας το λίκνο της δημιουργίας του τεχνικού κόσμου της Πατρίδας μας. Στη διάρκεια των 190 χρόνων που μεσολάβησαν από την ίδρυση του, το Ελληνικό Μηχανικό, διατήρησε αναλλοίωτες τις αξίες και τις παραδόσεις, συνεχίζοντας αδιάλειπτα την πολυεπίπεδη δράση του, τόσο στο επιχειρησιακό όσο και σε κοινωνικό πεδίο.
Η Σχολή Μηχανικού ήταν πάντα παρούσα στις δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο νομός Κορινθίας, όπως οι πρόσφατες πυρκαγιές στον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, οι πλημύρες όπως ο «Ζορμπάς» που έπληξαν τους δήμους Κορινθίων, Βέλου-Βόχας, Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ακόμα και στην ανέγερση της γέφυρας στον Φενεό.
Αυτά είναι μόνο κάποια από τα επιτεύγματα της Σχολής Μηχανικού το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Νομό Κορινθίας. Τους είμαστε ευγνώμονες και τους ευχαριστούμε πολύ.

πηγή-Korinthiaki Hmera

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ