2ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Μυκήνες-Τενέα ANCΙΕNT MYCENAEAN TRAIL RUN 2018

102

Στα χνάρια του καλύτερου διατηρημένου αρχαίου μυκηναϊκού δρόμου θα τρέξουν οι δρομείς που θα πάρουν μέρος στο 2ο Ορεινό Ημιμαραθώνιο Μυκήνες-Τενέα ANCΙΕNT MYCENAEAN TRAIL RUN 2018 στις 18 Μαρτίου 2018.

Ο ορεινός ημιμαραθώνιος διοργανώνεται από τον Ορειβατικό Σύλλογο Κορίνθου, τον Μορφωτικό & Εκπολιτιστικό Σύλλογο Στεφανίου Κορινθίας και τον Αθλητικό Όμιλο Δρομέων Κορινθίας «Εφυραίοι Ωκύποδες» υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων. Η περσινή και πρώτη διοργάνωση γνώρισε μεγάλη επιτυχία προσελκύοντας 190 δρομείς απ’ όλη την χώρα.

Περισσότερα ΕΔΩ:

Ο αγώνας Trail έχει εκκίνηση την Πύλη των Λεόντων των Μυκηνών και κινείται στα χνάρια του Αρχαίου Μυκηναϊκού Δρόμου που συνέδεε τις Μυκήνες με τα λιμάνια του Κορινθιακού και Σαρωνικού κόλπου και αποτέλεσε μέρος ενός άριστα επιμελημένου οδικού δικτύου που κατασκευάστηκε το 13ο αιώνα π.Χ. με στόχο να εξασφαλίσει τις επικοινωνίες αλλά και την άμυνα της περιοχής, και διατηρείται σήμερα στα όρια του Δήμου Κορινθίων και του Δήμου Άργους-Μυκηνών.

Πέρα από τα εντυπωσιακά υπολείμματα του αρχαίου δρόμου που στηρίζεται σε αναλημματικούς τοίχους και γεφύρια κυκλώπειων διαστάσεων, η διαδρομή προσφέρει πολλές εναλλαγές του τοπίου ενώ ο ορεινός όγκος της Νυφίτσας (Ψηλή Ράχη), που σχηματίζει τα φυσικά σύνορα των νομών Αργολίδας και Κορινθίας, εξασφαλίζει πανοραμική θέα προς την Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα. Παράλληλα, η διαδρομή είναι απαιτητική με συνολική θετική υψομετρική διαφορά +944 μ. και κακοτράχαλα μονοπάτια.

Στη διαδρομή μήκους 22,8 χιλιομέτρων, οι δρομείς συναντούν διάφορα αξιοθέατα της περιοχής όπως βυζαντινά μνημεία, το Αστεροσκοπείο Στεφανίου, το μεσαιωνικό κάστρο του Αγιονορίου, τις ανασκαφές της Αρχαίας Τενέας, ενώ περνάνε από τα χωριά Στεφάνι, Αγιονόρι, Κλένια και Χιλιομόδι για να τερματίσουν στο στάδιο του Χιλιομοδίου.

Οι εγγραφές που ολοκληρώνονται τη Παρασκευή, έχουν φτάσει ήδη τους 230.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 10:00 π.μ. στη Πύλη των Λεόντων στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, ενώ οι πρώτοι δρομείς αναμένονται να τερματίσουν στο Στάδιο Χιλιομοδίου λίγο μετά τις 11:30 π.μ. Η τελετή βράβευσης έχει προγραμματιστεί για τις 1:30 μ.μ.

Αυτός ο αγώνας ορεινού τρεξίματος στα χνάρια των αρχαίων Μυκηναϊκών δρόμων της ορεινής περιοχής μεταξύ Αργολίδος και Κορινθίας, είναι μια ιδέα εμπνευσμένη από την αγάπη μιας παρέας για τον τόπο τους και πλαισιώνεται από συλλόγους και πλήθος εθελοντών του δημοτικού διαμερίσματος Τενέας που επανδρώνουν τους πέντε σταθμούς ανεφοδιασμού της διαδρομής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του αγώνα στο: https://ancientmycenaeantrail.wordpress.com

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here