3η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

73

Η προσοχή μας στους συμπολίτες μας με κάποιου είδους αναπηρία και η έμφαση που πρέπει να δοθεί στα δικαιώματα και τις δυνατότητές τους, δεν πρέπει να εξαντλείται στην σημερινή μέρα. Κάθε μέρα πρέπει να είναι διαρκής μάχη για την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και την εξασφάλιση της κοινωνικής τους ενσωμάτωσης.

Είναι αναγκαίο να βρούμε τρόπους που εξασφαλίζουν την εύκολη και ισότιμη πρόσβαση προς όλους, χωρίς αποκλεισμούς, στην γνώση, στην εργασία και στις παρεχόμενες υπηρεσίες. Πρέπει επίσης να δούμε τις πόλεις μας, που συχνά αποδεικνύονται αφιλόξενες.

Η πανδημία έφερε με τον πιο αδυσώπητο τρόπο στο προσκήνιο ανισότητες και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους. Μας έδειξε όμως και την ανάγκη ύπαρξης ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους και κράτους πρόνοιας, που σε συνδυασμό με την κοινωνική αλληλεγγύη θα ενισχύει την συνοχή μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς.

Ο Γιάννης Ανδρέου είναι μέλος της Κ.Π.Ε. του Κινήματος Αλλαγής και Αν. Γραμματέας του Τομέα Κοινωνικής Ένταξης και Συνοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ