3 χρυσαυγίτες συνελήφθησαν κάνοντας πλιάτσικο στα καμμένα!

86
Την ώρα που κάποιοι πενθούν τους νεκρούς τους, κάποιοι εναγωνίως αναζητούν τους δικούς τους κι άλλοι θρηνούν για τους κόπους μιας ζωής που έχασαν από τη φωτιά στην Αττική, ορισμένοι έχουν στο μυαλό τους πως θα εκμεταλλευθούν την τραγωδία που ζει η Αττική. Γιατί κάποιοι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο! 
Το πρώτο περιστατικό πλιάτσικου στις πυρόπληκτες περιοχές σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με την Αστυνομία. Ειδικότερα, 4 άτομα συνελήφθησαν στην περιοχή του Νέου Βουτζά, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ανάμεσα σε αυτούς είναι τέσσερις Έλληνες που πιάστηκαν κυριολεκτικά στα πράσα να κάνουν πλιάτσικο σε σπίτι στο Νέο Βουτζά, μια από τις περιοχές που καταστράφηκαν από τη φονική φωτιά στην Αττική. Πρόκειται για έναν 22χρονο, έναν 25χρονο και δυο 26χρονους άνδρες, όλοι τους Έλληνες. Συνελήφθησαν λίγο αφού διέρρηξαν σπίτι στο Νέο Βουτζά. Ένα σπίτι που δεν είχε υποστεί καταστροφές από τη φωτιά αλλά οι ένοικοί του είχαν φύγει μετά τη φωτιά.
 
Αποψινές πληροφορίες μιλάνε για γνωστό Χρυσαυγίτη της περιοχής που ήταν ένας από αυτούς έκαναν πλιάτσικο στα σπίτια κατεστραμμένων ανθρώπων.
Η Χρυσή Αυγή  γράφει ο Independent –σε άρθρο του για την εθνική τραγωδία– επεδίωξε  να ενδυθεί μεσσιανική δόξα. Μέλη της φορώντας μπλούζες του κόμματος εμφανίστηκαν μέσα στις φλόγες αλλά μόνο για το χρονικό διάστημα που ο βουλευτής του κόμματός τους έδινε συνέντευξη. Αυτός ισχυρίστηκε ότι αναπλήρωναν το κενό της κυβέρνησης η οποία κατά τις δηλώσεις του είχε εξαφανιστεί.
Ο πραγματικός χαρακτήρας της ελληνικής ακροδεξιάς ήταν εμφανής αλλού. Τρία μέλη της συνελήφθησαν για λεηλασία κατοικιών των πυρόπληκτων ενώ άλλη ομάδα φασιστών επιτέθηκε σε μετανάστες στη Θεσσαλονίκη. I
Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται ακομη στη συνεισφορά των πολιτών -μεταξύ των οποίων φυλακισμένοι-, Ρομά και μετανάστες που βοήθησαν παντοιοτρόπως, στους οποίους η Χρυσή Αυγή στρέφει το δηλητήριό της.
Αλλά και στο εξωτερικό, οι υποτιθέμενοι εχθροί, όπως η  κυβέρνηση  της FYROM  με χρηματική προσφορά αλλά και η Τουρκία με μηνύματα αλληλεγγύης στις εφημερίδες της, εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους.
Ο Independent υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται να γίνει μία καταστροφή για να μας θυμίσει ότι ο εχθρός δεν είναι οι γείτονές μας αλλά αυτοί που επιδιώκουν να σπείρουν φόβο και μίσος.
Στην περίπτωση της Αττικής, οι κάτοικοι αρνήθηκαν τη βοήθεια της Χρυσής Αυγής. Η υπόλοιπη Ευρώπη ίσως θα πρέπει να σκεφτεί το παράδειγμά της πριν κλείσει τις πόρτες σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Μία μέρα ενδεχομένως να είναι αυτοί που θα τους βοηθήσουν, καταλήγει η βρετανική εφημερίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ