3 Δεκεμβρίου παγκόσμια ημέρα Ατόμων με “αναπηρία” δείτε φωτο

107

Για τον Διεθνη εορτασμο των Α.ΜΕ.Α στην καθιερωμενη από το 2012 την 3η Δεκεμβριου,παρευρεθει ο Δημαρχος Λουτρακιου κ.Γ.Γκιωνης και ο Αντιπεριφεριαρχης κ.Αν.Γκιολης στο ειδικο σχολειο ΕΦΥΡΑΙΟΣ Λουτρακιου. Πριν ένα χρόνο , εδώ στο Λουτράκι , δημιουργήθηκαν τα πρώτα πρότυπαiso 9001 U-CERTΚέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά ΑΜΕΑ της κορίνθιας, με την επωνυμία  Εφυραίος Άθλος, προκειμένου να διευκολύνουν τη ζωή και την καθημερινότητα των ατόμων αυτών  και να τους προσφέρουν με σεβασμό και αγάπη όλα τα απαραίτητα εφόδια για να μπορέσουν να αυτονομηθούν  και να ζουν ισότιμα με τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας.

Σήμερα  3 Δεκεμβρίου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με αναπηρία έχουμε την χαρά να παρουσιάσουμε  το νέο μας πρότυπο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Τεχνητής Νοημοσύνης ΝΑΟ που δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει την προσπάθεια του Εφυραίου Άθλου .

Προς τιμήν της ημέρας υλοποιήθηκαν δράσεις με το Ειδικό Σχολείο Κορίνθου και τους ωφελούμενους του Εφυραίου Άθλου, που περιελάμβαναν ασκήσεις εργοθεραπείας, χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες και θεραπευτική κολύμβηση  στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μας. Ειδικά για την κολύμβηση χρησιμοποιήθηκε η θερμαινόμενη πισίνα του κέντρου μας,  σχεδιασμένη για τις ανάγκες των ωφελουμένων. Εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και του Σωματείου Αμέα Κορινθίας μας τίμησαν με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε θερμά που στηρίζουν τα παιδιά μας.

Εκπαιδευτικοί και παιδιά φώναξαν με μια φωνή « Δεν μας χωρίζει η αναπηρία, μας ενώνουν οι κοινές μας ανάγκες» . Αυτό είναι το μήνυμά μας για σήμερα.