3 Aπριλίου 2003- Σαν σήμερα η τραγωδία στην Σωληνουργεία Κορίνθου-Έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους-φωτό

571

Έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί σε εργοστάσιο της Κορίνθου. Τρία άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά χωρίς όμως να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του. Η ΓΣΕΕ δηλώνει αποφασισμένη να αντιδράσει δυναμικά.

Έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο εργοστάσιο «Σωληνουργία Κορίνθου ΑΕ». Τρία άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά χωρίς όμως να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του. Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα, τα οποία μετέφεραν τους τραυματίες στο νοσοκομείο.

Νεκροί είναι οι: Σωτήρης Βορινιώτης του Θεοδώρου, 56 ετών, κάτοικος Ζευγολατιού Κορινθίας· Παύλος Γιάννου του Ιωάννη, 45 ετών, κάτοικος Κορίνθου· Χρήστος Κυριλής, 42 ετών, κάτοικος Κορίνθου· Κωνσταντίνος Αθανασίου, 40 ετών, κάτοικος Λεχαίου Κορινθίας· Κωνσταντίνος Σπυρίδου του Ιωάννη, 32 ετών, κάτοικος Κιάτου Κορινθίας· Ευάγγελος Πουλής του Πέτρου, 42 ετών, κάτοικος Κορίνθου.

Τραυματίστηκαν ελαφρά οι: Θεόδωρος Γιάννου, 39 ετών, κάτοικος Κορίνθου· Σταύρος Σταθόπουλος, 47 ετών, κάτοικος Λεχαίου· Δημήτριος Μανάβης του Παναγιώτη, 31 ετών, κάτοικος Βραχατίου Κορινθίας.

Πρόκειται για σωληνουργείο που βρίσκεται στο 4ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών. Aπό την έκρηξη κατέρρευσε μέρος του τμήματος βαφής του εργοστασίου.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη περίπου στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το τραγικό περιστατικό οφείλεται σε έκρηξη φιάλης αερίου.

H εταιρεία «Σωληνουργεία Κορίνθου ΑΕ» εξέφρασε τη θλίψη και την οδύνη της για το τραγικό ατύχημα που έγινε στο εργοστάσιό της στην Κόρινθο και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια προς τους συγγενείς των θυμάτων, στους οποίους συμπαραστέκεται με κάθε δυνατό τρόπο, όπως αναφέρει.

Η εταιρεία επισημαίνει πως βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές, ώστε να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος.

«Έλλειψη» μέτρων ασφάλειας είχε διαπιστώσει το ΣΕΠΕ

Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία που διαθέτει η ΓΣΕΕ, πριν από ένα μήνα η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε ελεγχθεί από την Επιθεώρηση Εργασίας και είχε γίνει αρνητική έκθεση για «έλλειψη» μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Με εντολή του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Ρέππα αναχώρησε για την Κόρινθο κλιμάκιο ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας με επικεφαλής τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Χρόνη Πολυχρονίου, προκειμένου να ελεγχθούν οι συνθήκες και τα αίτια του εργατικού δυστυχήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ