4 συνταγές και 11 συμβουλές για τέλεια σάντουιτς

92

Αν ρωτήσεις γύρω σου φίλους, συναδέλφους και γνωστούς ποιο είναι το πρώτο φαγητό που μαγείρεψαν ποτέ είναι βέβαιο ότι η απάντηση που θα πάρεις από τους περισσότερους είναι η ίδια: ένα σάντουιτς. Πέρα απ’ όλα αυτά, το σάντουιτς είναι χωρίς αμφιβολία η πιο ευέλικτη, απλή και παγκοσμίως αγαπητή μορφή τροφής, δίνοντας ταυτόχρονα άπειρες παραλλαγές που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε διατροφική προσέγγιση, οποιονδήποτε διαιτητικό περιορισμό και να καταναλωθούν όλο το 24ωρο.

 

Tips

1. Η απλότητα της κατασκευής ενός σάντουιτς είναι αυτή που κερδίζει, αλλά αυτό δεν μας απαγορεύει να ακολουθήσουμε ορισμένους βασικούς κανόνες, οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν, αν το επιθυμούμε, αυτή την προσωπική μας απόλαυση πιο κοντά στην τελειότητα.

2. Η καλή ποιότητα του φρέσκου ψωμιού που θα χρησιμοποιήσετε είναι η εγγύηση για την επιτυχία του σάντουιτς. Οι περισσότεροι σεφ συμφωνούν ότι αν διαλέξεις καλό ψωμί, έχεις κερδίσει το 50% της μάχης.

3. Γενικότερα, τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις στη σύνθεσή σου πρέπει να είναι καλής ποιότητας, όχι απαραίτητα ακριβά, αλλά οπωσδήποτε φρέσκα. Όσα υλικά τοποθετούνται στο σάντουιτς συνήθως δεν είναι μαγειρεμένα, όποτε δεν υπάρχουν περιθώρια να καλυφθούν ατέλειες με μαγειρικά τεχνάσματα.   Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο πρωταγωνιστής του σάντουιτς πρέπει να τοποθετείται στη βάση, ώστε όλα τα άλλα υλικά να προετοιμάζουν για τη γεύση αυτού που έχει τον πρώτο ρόλο.

4. Μην ξεχνάτε το άλειμμα. Το να τοποθετήσεις κάποιο ρευστό υλικό πάνω στο ψωμί πριν βάλεις τα υπόλοιπα υλικά είναι απαραίτητο. Αποκαθιστά σε κάθε περίπτωση μια ισορροπία μεταξύ στεγνού και υγρού στο σάντουιτς, καθώς ένα πολύ ξερό σάντουιτς που δύσκολα καταπίνεται είναι αποτυχημένο. Άρα, μπορείτε να τοποθετήσετε βούτυρο, μαγιονέζα απλή ή με διάφορες γεύσεις ή, για πιο ελαφριά σύνθεση, κάποια σος με βάση το γιαούρτι, στην οποία προσθέτετε αρωματικά και μπαχαρικά. Ακόμη, μια πάστα ελιάς ή κάποιος πολτός λαχανικών (πιπεριά, μελιτζάνα) μπορεί να παίξει τον ρόλο του. Ορισμένα λιπαρά αλείμματα προστατεύουν το ψωμί από την υπερβολική υγρασία που μπορεί να προκύπτει από κάποια λαχανικά.   5. Υπάρχουν κανόνες στην επιλογή του είδους του ψωμιού; Όχι, αλλά υπάρχουν συνδυασμοί που υπαγορεύονται από το είδος των υλικών. Π.χ. το ψωμί Βιέννης, επειδή γλυκίζει, συνδυάζεται με έντονες γεύσεις, όπως είναι η παρμεζάνα και το μπέικον. Το προζυμένιο μαύρο ψωμί βγάζει έντονη γεύση και συνδυάζεται ιδανικά με κρεατικά ή αλλαντικά πικάντικα και πληθωρικές σος.

Η ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΕΔΏ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ