40 μέρες από το θάνατο του εκλεκτού Πρόεδρου Αρκάδων Κορινθίας «Θ. Κολοκοτρώνης»Τάκη Κωνσταντόπουλου

107

Συμπληρώθηκαν 40 ημέρες από τις 16 Μαρτίου 2020 όταν έφυγε από την ζωή ο εκλεκτός συμπατριώτης μας Τάκης Κωνσταντόπουλος.

Γεννήθηκε στην Δημητσάνα το 1932, και ήταν το πρώτο από τα 7 παιδιά μεγάλης Αρκαδικής οικογένειας.

Στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα είχε διατελέσει Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην υπουργού Τρ. Τριανταφυλλάκου και μετέπειτα Γραμματέας της Κοινότητας Δημητσάνας Αρκαδίας, πριν ξεκινήσει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στον νομό Κορινθίας και συγκεκριμένα στον Ισθμό και το Λουτράκι.

Στο Λουτράκι ίδρυσε το τουριστικό κέντρο La Cite και μετέπειτα το Κεντρικό Πρακτορείο Εφημερίδων και Περιοδικών. Για μεγάλο χρονικό διάστημα και έως την συνταξιοδότησή του διετέλεσε Διευθυντής του Διαγνωστικού Κέντρου “Ασκληπιός” στην Κόρινθο.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και επί 20 χρόνια Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων του Νομού Κορινθίας «Θ. Κολοκοτρώνης», ενός Συλλόγου με πολυσχιδή πατριωτική και κοινωνική δραστηριότητα. Είχε επίσης διατελέσει επί μακρόν Γραμματέας του Ερυθρού Σταυρού στο Λουτράκι.

Παντρεμένος με την δασκάλα και διευθύντρια Δημοτικών Σχολείων Λουτρακίου Γεωργία Στασινού η οποία κατάγεται από το Ζυγοβίστι Αρκαδίας και πατέρας δύο γιων του Ταξιάρχη και του Δημήτρη οι οποίοι ως στελέχη πολυεθνικών εταιριών ζουν τα τελευταία χρόνια στην Αγγλία και Νέα Ζηλανδία αντίστοιχα. Είχε επίσης την ευτυχία να αποκτήσει και 3 εγγόνια.

Ο Τάκης Κωνσταντόπουλος άφησε το αποτύπωμά του ως ένας ζεστός άνθρωπος, με πλούσια κοινωνική δράση και πάντοτε πρόθυμος να βοηθήσει γνωστούς ή αγνώστους με την χαρακτηριστική του ευγένεια.

Αιωνία του η Μνήμη.

πηγή-https://www.loutrakiblog.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ