60.000 στρέμματα δάσους κάηκαν στα Γεράνεια…!!πάνω απο είκοσι χρόνια για να ξαναδούμε πράσινο…

53

Οι απώλειες που μετρά η ελληνική κοινωνία μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Δευτέρα την ανατολική Αττική είναι ανυπολόγιστες τόσο σε ανθρώπινο επίπεδο όσο και σε επίπεδο υλικών ζημιών και καταστροφών.

Οι άνθρωποι που χάθηκαν δίνοντας μάχη για να κρατηθούν στη ζωή και όσοι από την επόμενη μέρα κλήθηκαν να αντικρίσουν την καμμένη περιουσία τους αποτελούν τη μεγαλύτερη πληγή σε αυτή την τραγική ιστορία. Ακόμα όμως δεν έχουμε μιλήσει για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της καταστροφής, αφού από κάποιο επίσημο φορέα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ακριβή στοιχεία για τα στρέμματα που έχουν καεί.

Την Τετάρτη ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου  ανέφερε πως η φωτιά στα Γεράνεια Όρη και την περιοχή της Κορινθίας έκαψε περίπου 60.000 στρέμματα.

Αργότερα η ευρωπαϊκή δορυφορική υπηρεσία Copernicus μέσα από ανάρτησή της για το μέγεθος της καταστροφής ανέφερε πως από την πυρκαγιά στο Νέο Βουτζά, στη Ραφήνα και το Μάτι έχουν καεί περίπου 12.760 στρέμματα.Περισσότερο από την μισή καμμένη έκταση, 6.934 στρέμματα, ήταν οικιστική ζώνη. Τα στοιχεία της υπηρεσίας δείχνουν πως στο διάβα της φωτιάς κατοικούσαν 3.664 άνθρωποι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here