8 έξυπνα κόλπα να εξοικονομήσετε βενζίνη

35

Συχνό πονοκέφαλο προκαλεί στους οδηγούς η βενζίνη! Παρακάτω θα δείτε κάποια κόλπα για να ξοικονομήσετε βενζίνη!

Περισσότερα ΕΔΩ:

8. Μην τοποθετείτε πολύ ψηλά το πόδι σας στο πεντάλ.

 

Βλέπετε πολλούς οδηγούς στους δρόμους που τους αρέσει η επιτάχυνση. Αλλά στην σχολή οδήγησης, μας είπαν ότι η επιτάχυνση και η πέδηση πρέπει να γίνονται ομαλά, επειδή εγγυώνται μειωμένη κατανάλωση καυσίμων. Όταν επιταχύνετε απότομα, το αυτοκίνητό σας καταναλώνει περισσότερη ενέργεια, έτσι αυξάνεται και η κατανάλωση καυσίμων.

7. Χρησιμοποιήστε σύστημα ελέγχου ταχύτητας στην εθνική οδό.


Το όχημά σας θα καταναλώνει πολύ λιγότερα καύσιμα εάν ακολουθείτε τα όρια ταχύτητας και χρησιμοποιείτε το σύστημα ελέγχου ταχύτητας, αντί να επιταχύνετε σε κάθε ανοιχτό τμήμα του δρόμου. Για να αντιμετωπίσει την αντίσταση του ανέμου, το αυτοκίνητό σας πρέπει να αυξήσει την ταχύτητα του κινητήρα, αυξάνοντας την κατανάλωση καυσίμων.

6. Κάντε συντήρηση εγκαίρως.

 

Το φίλτρο λαδιού και το λάδι πρέπει να αλλάζονται κάθε 7.000 χιλιόμετρα. Επίσης, μην ξεχάσετε να αντικαταστήσετε τα βύσματα και το φίλτρο αέρα. Για να αποφύγετε πρόσθετα έξοδα, κάντε το εγκαίρως. Διαφορετικά, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη κινητήρα, και αυτό το είδος επισκευής είναι πολύ ακριβό.

5. Απενεργοποιήστε τον κλιματισμό.

 

Σε αυτή την περίπτωση, ο καθένας πρέπει να αποφασίσει για τον εαυτό του ποιο είναι το πιο σημαντικό: άνεση ή οικονομία καυσίμων; Με τον κλιματισμό ενεργοποιημένο, η κατανάλωση καυσίμων αυξάνεται κατά μέσο όρο κατά 15%. Οι άλλες ηλεκτρικές συσκευές δεν καταναλώνουν τόσα καύσιμα. Έτσι, αν απενεργοποιήσετε τον κλιματισμό, θα εξοικονομήσετε περίπου 1 halon (αλογονομένοι υδρογονάνθρακες) αερίου ανά 160 χιλιόμετρα.

 

4. Κάντε τη διαδρομή σύντομη και αποδοτική.

 

Εάν σχεδιάζετε αποτελεσματικά τη διαδρομή σας, θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα για τα έξοδα αερίου, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες. Ένας ψυχρός κινητήρας θα καταναλώνει περισσότερο καύσιμο για τα πρώτα 8 χιλιόμετρα περίπου. Προσπαθήστε να συνδυάσετε όλες τις καθημερινές σας διαδρομές σε ένα μεγάλο ταξίδι, ώστε να μην θερμαίνετε τον κινητήρα λίγες φορές την ημέρα.

3. Μην οδηγείτε όταν βρέχει.

 

Όταν βρέχει, υπάρχει υψηλός κίνδυνος ατυχήματος. Αλλά εκτός από αυτό, αυξάνεται και η κατανάλωση καυσίμων. Στις ξηρές ημέρες, το όχημα καταναλώνει πολλή ενέργεια όταν επιταχύνει για να αντιμετωπίσει την αντίσταση του ανέμου. Σε βροχερές ημέρες, η αντίσταση του νερού στο δρόμο είναι ακόμη μεγαλύτερη.

2. Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών σας.

 

 

Πρώτα απ ‘όλα, τα σωστά φουσκωμένα ελαστικά παρέχουν μια βέλτιστη διαδρομή πέδησης. Δεύτερον, εάν τα ελαστικά έχουν μειωθεί κατά τουλάχιστον 0,1 atm, μπορεί να αυξηθεί η κατανάλωση καυσίμων κατά 2-3%. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να παρακολουθείται το επίπεδο πίεσης στα ελαστικά και να το τηρείται σύμφωνα με το συνιστώμενο επίπεδο, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

1. Αφαιρέστε το περιττό βάρος.

 

Μερικοί οδηγοί προτιμούν να μεταφέρουν τα πάντα στο αυτοκίνητο τους, ανεξάρτητα από το αν το χρειάζονται ή όχι. Είναι καλύτερο να αδειάσετε το αυτοκίνητο σας και να κρατήσετε μόνο τα απαραίτητα πράγματα, όπως έναν εφεδρικό τροχό, γρύλο ελαστικών και κλειδιά καπακιού. Όσο περισσότερο βάρος μεταφέρετε στο όχημά σας, τόσο περισσότερα καύσιμα καταναλώνει.

http://newsone.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here