8 απίστευτα χαρακτηριστικά των ανδρών που δεν γνωρίζουν οι γυναίκες

187

Το ανδρικό σώμα κρύβει πολλές εκπλήξεις. Μερικά από τα χαρακτηριστικά του αποτελούν ένα μυστήριο, όχι μόνο για τις γυναίκες αλλά και για τους ίδιους τους άνδρες.

Σας αποκαλύπτουμε 8 γεγονότα για την αντρική φύση, που θα σας κάνουν να δείτε διαφορετικά το ισχυρότερο φύλο.

1. Αργή γήρανση

1

Το αντρικό πρόσωπο παραμένει νέο για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με το γυναικείο. Μεγαλώνοντας το κολλαγόνο στο δέρμα χάνει την πυκνότητα του πιο αργά στους άνδρες. Όταν το κολλαγόνο χάνει την πυκνότητά του, εμφανίζονται ρυτίδες και η χαλάρωση.

Περισσότερα ΕΔΩ:

Αλλά δεδομένου ότι οι άνδρες συνήθως ανησυχούν λιγότερο για το δέρμα του προσώπου τους από τις γυναίκες, είναι πιο ευαίσθητο στις αρνητικές εξωτερικές επιδράσεις που μπορεί να επηρεάσει το φυσικό πλεονέκτημα.

2. Ικανότητα γαλουχίας

2

Ναι, καλά διαβάσατε. Και οι άνδρες έχουν επίσης αδένες που μπορούν να παράγουν γάλα. Αλλά αυτοί οι αδένες δεν είναι πλήρως σχηματισμένοι. Η προλακτίνη παράγεται και στους άνδρες αλλά ο ρόλος της σ’ αυτούς δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως.

Αυτό οφείλεται στην αύξηση της ορμόνης προλακτίνης, η οποία μπορεί να παραχθεί, για παράδειγμα, από φάρμακα τα οποία διεγείρουν την καρδιά και τις λειτουργίες της υπόφυσης και του υποθαλάμου, από οπιοειδή ή ακραία πείνα.

3. Φαλάκρα

3

Πιστεύεται ότι η ανδρική αλωπεκία κληρονομείται μόνο μέσω της μητέρας. Αλλά αυτό δεν ισχύει, υπάρχουν και άλλοι εξίσου σημαντικοί παράγοντες.

Αν ο πατέρας του άντρα είναι φαλακρός, η τάση για φαλάκρα αυξάνεται κατά 60%. Η τεστοστερόνη επηρεάζει και τα θυλάκια των τριχών, και το σώμα σταδιακά χάνει την ικανότητα να παράγει νέα μαλλιά. Το άγχος και η κακή διατροφή, συμβάλλουν επίσης σημαντικά στην αύξηση της αλωπεκίας.

Loading… 4. Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο

4

Για κάποιους αυτό μπορεί να είναι ακόμη πιο περίεργο από την γαλουχία, αλλά το 26% των ανδρών, βιώνουν συμπτώματα προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.

Κατά την περίοδο αυτή, ο άντρας γίνεται πιο ευαίσθητος, ευερέθιστος, πεινασμένος και μπορεί ακόμη να υποφέρουν από κράμπες στην κάτω κοιλιακή χώρα. Σε γενικές γραμμές, αισθάνεται παρόμοια συμπτώματα με τις γυναίκες.

5. Μέχρι την πέμπτη εβδομάδα κύησης, όλα τα έμβρυα είναι θηλυκά

5

Όλοι οι άνθρωποι ξεκινούν την ύπαρξή τους ως θηλυκά. Για το φύλο είναι υπεύθυνα τα Χ και Υ χρωμοσώματα. Αν κατά τη σύλληψη συνδεθούν δύο χρωμοσώματα Χ τότε το φύλο είναι θηλυκό και αν συνδεθούν Χ και Υ χρωμοσώματα τότε το φύλο είναι αρσενικό.

Κατά τις πρώτες 5-6 εβδομάδες το Υ χρωμόσωμα είναι ανενεργό, και μέχρι να ενεργοποιηθεί, το έμβρυο αναπτύσσεται ως θηλυκό.

6. Παχύ δέρμα

6

Για το παχύ δέρμα στους άντρες υπεύθυνη είναι η ορμόνη τεστοστερόνη. Γι ‘αυτό περίπου κατά 25% είναι πιο παχύ το δέρμα από των γυναικών.

Όμως, παρά αυτό το πλεονέκτημα, το δέρμα γίνεται λεπτότερο στη διάρκεια της ζωής των αντρών, ενώ στις γυναίκες παραμένει σταθερό μέχρι την εμμηνόπαυση.

7. Μήλο του Αδάμ

7

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί υπάρχει το μήλο του Αδάμ στους άντρες και γιατί είναι μεγαλύτερο από των γυναικών; Το μήλο του Αδάμ απλά μια προβολή στο λαιμό, που σχηματίζεται από χόνδρους του θυρεοειδή αδένα, και βασική λειτουργία του είναι η προστασία των φωνητικών χορδών.

Ο θυρεοειδής χόνδρος είναι επίσης υπεύθυνος για την βαριά φωνή των αντρών. Κατά την εφηβεία, αλλάζει γωνία του σε σχέση με τον κρικοειδή χόνδρο, σχηματίζοντας το μήλο του Αδάμ και αλλάζει τη φωνή. Στους άνδρες, η γωνία αυτή είναι μικρότερη από εκείνη των γυναικών, και έτσι σχηματίζεται πιο έντονη προεξοχή και πιο βαριά φωνή.

8. Αντίληψη των χρωμάτων

8

Οι άνδρες βλέπουν λιγότερα χρώματα από τις γυναίκες, και ο λόγος είναι πολύ απλός. Για την αντίληψη των χρωμάτων είναι υπεύθυνα τα κύτταρα του κώνου, τα οποία ονομάζονται κωνικά. Αυτά τα κύτταρα περιέχουν πληροφορίες στο χρωμόσωμα Χ, και καθώς οι γυναίκες έχουν 2 Χ χρωμοσώματα, τα κωνικά κύτταρα στις γυναίκες είναι περισσότερα.

  Πηγή    http://newsone.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ