82χρονη από την Κεφαλονιά κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ως η γηραιότερη γυναίκα windsurfer -βίντεο

179

 Η 82χρονη windsurfer, Αναστασία Γερολυμάτου που ζει στην Κεφαλονιά, κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness ως η γηραιότερη γυναίκα windsurfer στον κόσμο. Πέρυσι το καλοκαίρι η Αναστασία Γερολυμάτου, η οποία ασχολείται με το άθλημα του windsurfing τα τελευταία 40 χρόνια, προτάθηκε για το ρεκόρ Guinness ως η γηραιότερη γυναίκα windsurfer στον κόσμο. Έτσι, βιντεοσκοπήθηκε εν πλω και πιστοποιήθηκε από επίσημους παράγοντες του αθλήματος.

Σύμφωνα με το Marie Claire, η διαδικασία εισαγωγής της στο Guinness περιλάμβανε την παραγωγή τριών διαφορετικών βίντεο στα οποία παρουσιάζεται κάνοντας windsurfing σε διαφορετικές περιοχές ανά τακτά χρονικά διαστήματα υπό την επίβλεψη εμπειρογνωμόνων. Η διαδικασία ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο και ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2019, με την αποστολή και του τελευταίου βιντεοσκοπημένου υλικού στα κεντρικά γραφεία των Guinness World Records στην Αγγλία.

 

Η Αναστασία Γερολυμάτου, γνωστή και ως «surfer της Κεφαλονιάς» αφιερώνει την τιμητική αυτή διάκριση σε μικρούς και μεγάλους και τους παροτρύνει να ασχοληθούν με τα σπορ και τον αθλητισμό. Πεποίθησή της είναι πως κάθε αθλητική δραστηριότητα θέτει το σώμα, το μυαλό και την ψυχή μας σε εγρήγορση χαρίζοντάς μας την ζωντάνια που χρειαζόμαστε και την ευχαρίστηση που δικαιούμαστε, ανεξάρτητα από την ηλικία μας.

Πέρυσι, στις 24 Αυγούστου πραγματοποίησε το θαλάσσιο διάπλου μεταξύ Κεφαλονιάς και Κυλλήνης, διανύοντας με την ιστιοσανίδα της απόσταση 18 ναυτικών μιλίων. Φέτος, αρχές Σεπτεμβρίου, επιχείρησε τον διάπλου Κεφαλονιά – Ζάκυνθο, όπου λόγω απότομης αλλαγής του καιρού δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στο νησί εμπόδισαν την επανάληψη της προσπάθειάς της, γεγονός για το οποίο επιφυλάσσεται του χρόνου.

πηγή-https://www.gargalianoionline.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ