Bόμβα: Εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης!

87

«Μπαμ» στα θεμέλια της Σούπερ Λίγκας! Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, το απόγευμα της Δευτέρας, αποφάσισε να υποβιβάσει τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, με ψήφους 4-1 για τα αδικήματα και 3-2 για τις ποινές.

Τα στοιχεία και τα ντοκουμέντα ήταν ξεκάθαρα. Κόντρα στις άναρθρες κραυγές και τις φωνές που προσπαθούσαν να υπερκαλύψουν το μεγαλύτερο σκάνδαλο πολυϊδιοκτησίας που έχει δει ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εξέδωσε δεσμευτικό πόρισμα, με το οποίοι ανακαλεί τα πιστοποιητικά και των δύο ΠΑΕ, για την υπόθεση της πολϋιδιοκτησίας, αλλά και για την αλλαγή μετοχικής σύνθεσης της Ξάνθης.

Αυτό που έχει σημασία να τονίσουμε, είναι ότι η ΕΕΑ δεν εισηγείται κάτι. Δεν υπάρχει εισήγηση. Υπάρχει πόρισμα. Και μάλιστα δεσμευτικό για όλους τους ποδοσφαιρικούς και μη φορείς.

Καθώς δεν είναι μια τυχαία απόφαση που βγήκε από ένα τυχαίο όργανο, αλλά από την αρμόδια επιτροπή για το θέμα των αδειών.

Πλέον, τα αρμόδια όργανα της Super League (πρωτοβάθμιο) και εν συνεχεία της ΕΠΟ, αυτό που μπορούν να κάνουν, είναι να επιβάλλουν ποινές. Να αποφασίσουν πώς πρέπει να τιμωρηθούν οι δύο ΠΑΕ και όχι να κρίνουν το πόρισμα.

Το πόρισμα είναι σαφές, δεσμευτικό και δεν επιδέχεται κρίσης ή αμφισβήτησης. Δεν τίθεται θέμα εάν είναι σωστό ή λάθος.

Και τα ποδοσφαιρικά όργανα μπορούν να αποφασίσουν, πλέον, μόνο για το ύψος της ποινής που θα επιβληθεί στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη.

Είναι ξεκάθαρο, επίσης, και αυτό είναι και το πιο σοβαρό από όλα, ότι το πόρισμα της ΕΕΑ αναφέρει με κάθε επισημότητα και χωρίς καμία περιστροφή, ότι υπάρχει σαφής περίπτωση πολυϊδιοκτησίας μεταξύ του ΠΑΟΚ, Ξάνθης, Οικογένειας Σαββίδη, με παρένθετο πρόσωπο τον ανιψιό του Ιβάν Σαββίδη, Ιωάννη Καλπαζίδη.

Και επειδή ακριβώς επιβεβαιώνεται η πολυϊδιοκτησία και επίσημα, από το αρμόδιο όργανο για να ελέγξει τα στοιχεία και τα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν, το πόρισμα είναι δεσμευτικό.

Περισσότερα σε λίγο…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ