B.Νανόπουλος: Ξεκινά ΕΔΕ για το έργο της ΔΕΥΑΚ στη Σολυγεία –Οι ευθύνες θα βρεθούν

87

ΕΔΕ για το έργο της ΔΕΑΥΚ στην δημοτική ενότητα Σολυγείας ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος το μεσημέρι της Τρίτης 30 Ιουνίου 2020 με συνέντευξή του στα ΜΜΕ. Το έργο που εκτελέστηκε επί θητείας Αλέξανδρου Πνευματικού και Προεδρίας του στην ΔΕΥΑΚ, παρουσιάζει αλλεπάλληλες και καθημερινές βλάβες οι οποίες στερούν από την  περιοχή την αδιάλειπτη υδροδότηση της. «Είναι μια δυσάρεστη κατάσταση που παραλάβαμε από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Ο  τρόπος που χειρίστηκε το θέμα ο δήμος, η ΔΕΥΑΚ, ο εργολάβος είναι παράδειγμα προς αποφυγήν και στα όρια του σκανδάλου. Υπάρχουν ευθύνες, θ αναζητηθούν και θ αποδοθούν, ξεκινούμε Ένορκη Διοικητή Εξέταση. » διεμήνυσε σε υψηλούς τόνους ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος θέτοντας ερωτήματα για τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου.

«Στο έργο έχει γίνει κακοτεχνία. Πρέπει να δούμε αν υπάρχουν σωλήνες με αντοχή 10 ατμοσφαιρών αντί 16 και 20 που έπρεπε, να δούμε γιατί δεν υπάρχουν στο έργο αυτό μηχανισμοί ασφαλείας ώστε να εκτονώνουν την υψηλή πίεση, γιατί δεν υπάρχει  τηλεδιαχείριση ενώ  θα έπρεπε. Έχουμε σήμερα ένα δίκτυο γερασμένο που κατασκευάστηκε πρόχειρα.Όποιος είναι  υπεύθυνος γι αυτό  θα του καταλογιστούν ευθύνες περιλαμβανομένου και του εργολάβου από τον οποίον ο Δήμος και η ΔΕΥΑΚ θα ζητήσουν ν αποζημιωθούν.»

 

Ο Δήμαρχος, έχοντας στον πλευρό του τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ Αντώνη Καραμανλή και τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ Δημήτρη Παπαγεωργίου ενημέρωσε τους κατοίκους της  Σολυγείας πως η υπηρεσία καθημερινά παρεμβαίνει και αποκαθιστά τις βλάβες, δεν έκρυψε ωστόσο το ενδεχόμενο να χρειαστεί νέα συνολική παρέμβαση με αντικατάσταση απο τη νέα χρονιά μεγάλου μέρους του δικτύου, ώστε το πρόβλημα να λυθεί οριστικά και η περιοχή να πάψει να ταλαιπωρείται. Επιπλέον ενημέρωσε τους κατοίκους, ζητώντας την προσοχή και την μέριμνά τους, πως λόγω των βλαβών το διάστημα αυτό δεν δύναται ο δήμος και η υπηρεσία να διασφαλίσουν την ποιότητα του νερού. Από νέα βλάβη θα αλλάξει και πάλι η σύσταση του νερού με τη χρήση γεωτρήσεων.»

 Η συχνότητα των βλαβών η οποία μαρτυρά πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο πρόβλημα αλλά για πρόβλημα σε βάθος  αλλά και η  ταλαιπωρία των εκατοντάδων πολιτών, ιδιαίτερα σε μια περίοδο ευαίσθητη και κρίσιμη όπως είναι το καλοκαίρι οπου ο πληθυσμός αυξάνει το ίδιο και οι ανάγκες, καθιστούν  αναγκαία την ουσιαστική παρέμβαση του δήμου και βεβαίως την ενημέρωση όλων!

 

https://www.youtube.com/watch?v=o4QIljc1g9o

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ