Champions League: Τεράστια εμφάνιση του Ολυμπιακού, 2-2 με την Τότεναμ

82

Τον πρώτο του βαθμό στο Champions League πήρε ο Ολυμπιακός που ήρθε ισόπαλος 2-2 με τη φιναλίστ του περσινού τελικού της διοργάνωσης, Τότεναμ.

Οι «ερυθρόλευκοι» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-2 (26′ πεν, Κέιν, 30′ Μόουρα), δεν τα παράτησαν. Επαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο και μείωσαν αρχικά στο 44′ με τον Ποντένσε και ο Βαλμπουενά με πέναλτι στο 54′ διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Οι Πειραιώτες είχαν δοκάρι στο 19′ με τον Γκερέρο, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήλεγχαν το ρυθμό.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με μεγάλο πάθος και δεν έδωσε χώρους στην Τότεναμ να πιέσει και να γίνει απειλητική. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς ήταν άριστα διαβασμένοι και στημένοι στο γήπεδο και είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα 25′ οι Αγγλοι δεν είχαν πατήσει καν την περιοχή του Σα.

Στην αντίπερα όχθη οι Πειραιώτες με άψογη κυκλοφορία της μπάλας δημιούργησαν πολλές επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Γιορίς. Με αποκορύφωμα αυτή στο 19′ όπου το σουτ του Γκερέρο σταμάτησε στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Γκιγιέρμε από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να κάνει το 1-0.

Στο 25′ κόντρα στη ροή του αγώνα ο Μεριά ανέτρεψε τον Κέιν και ο διαιτητής Ρόκι έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο αρχηγός των Αγγλων δεν αστόχησε κι έκανε το 0-1. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί οι Πετεινοί σημείωσαν και δεύτερο τέρμα. Στο 30′ ο Μόουρα με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Ενα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Ποντένσε βγήκε στη κόντρα και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Γιορίς έκανε το 1-2 κι έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Το γκολ του Ποντένσε έδωσε φτερά στους παίκτες του Ολυμπιακού που μπήκαν παθιασμένοι στο γήπεδο και ευτύχησαν να ισοφαρίσουν στο 54′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βαλμπουενά, το οποίο είχε κερδίσει ο ίδιος. Στο 65′ η Τότεναμ απείλησε στην πρώτη της οργανωμένη επίθεση, αλλά το σουτ του Ντελε Άλι έδιωξε σωτήρια ο Σα.

Διαιτητής: Ρόκι (Ιταλία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκιγιέρμε – Γουίνκς

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Ομάρ, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε, Μασούρας (78′ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (68′ Μπενζιά), Ποντένσε, Γκερέρο (89′ Ελ Αραμπί)

Τότεναμ (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Γιορίς, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Φερτόνχεν, Ντέιβις, Εντομπελέ (68′ Σισοκό), Γουίνκς, Έρικσεν,Άλι (73′ Σον), Κέιν, Μόουρα (76′ Λαμέλα).

Δέχτηκαν γκολ στο «Καραϊσκάκης» έπειτα από πέντε μήνες οι «ερυθρόλευκοι»!

Ο Άγγλος επιθετικός με την εκτέλεση πέναλτι στο 26ο λεπτό έβαλε μπροστά στο σκορ την Τότεναμ και παράλληλα θύμισε στον Ζοσέ Σα, το πώς είναι να παραβιάζεται η εστία του στο Φάληρο. Κι αυτό γιατί ο Πορτογάλος το είχε ξεχάσει, αφού οι «ερυθρόλευκοι» είχαν να δεχτούν γκολ από τις 31 Μαρτίου, όταν είχα βρει δίχτυα ο Ευθύμης Κουλούρης στην ήττα του Ατρόμητου με σκορ 2-1.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ