Daily Mail: Στο οξυγόνο ο Μπόρις Τζόνσον – Τι λένε οι γιατροί

77
Britain's Prime Minister Boris Johnson appears on monitors for the coronavirus disease (COVID-19) meeting in London, Britain March 28, 2020. The prime minister chairs the morning update meeting on the coronavirus remotely from Number 11 Downing Street, since self-isolating after testing positive for the virus. Andrew Parsons/10 Downing Street/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IMAGE CAN NOT BE USED FOR ADVERTISING OR COMMERCIAL USE. IMAGE CAN NOT BE ALTERED IN ANY FORM. NO RESALES. NO ARCHIVES.

Σε σειρά εξετάσεων υποβάλλεται σήμερα σε νοσοκομείο του Λονδίνου ο Μπόρις Τζόνσον, καθώς 10 μέρες μετά τη διάγνωσή του με κοροναϊό συνεχίζει να εμφανίζει επίμονα συμπτώματα, κυρίως υψηλό πυρετό.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Βρετανός πρωθυπουργός «πιστεύεται ότι λαμβάνει θεραπεία με οξυγόνο», ενώ πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι «διακινδύνευσε την υγεία του εξαιτίας των ρυθμών εργασίας».

Επικαλούμενη κορυφαίο Βρετανό επιστήμονα, η εφημερίδα αναφέρει ότι οι εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται ο Τζόνσον ενδέχεται να περιλαμβάνουν «εξέταση αίματος για να αξιολογήσουν πώς το ανοσοποιητικό του σύστημα καταπολεμά τον ιό, ηλεκτροκαρδιογράφημα για να δουν την καρδιά, όπως επίσης οι γιατροί θα αξιολογήσουν την λειτουργία του ήπατος και των νεφρών, πιθανότατα μέσω αξονικής τομογραφίας».

 

Ένας βουλευτής υπονόησε μάλιστα ότι η επιθυμία να μιμηθεί τον ήρωά του, τον ακούραστο Γουίνστον Τσώρτσιλ, έκανε κακό στην υγεία του και ότι χρειάζεται ξεκούραση.

Από το βράδυ της Κυριακής, όταν ανακοινώθηκε η εισαγωγή του Τζόνσον στο νοσομείο, ρωσικά μέσα ενημέρωσης διακινούσαν φήμες ότι ο ηγέτης της Βρετανίας χρειάστηκε αναπνευστήρα. Τώρα οι πληροφορίες αυτές αναμεταδίδονται και από βρετανικές τάμπλοιντ.

 

Πώς κατέληξε στο νοσοκομείο ο Μπόρις Τζόνσον

Στις 27 Μαρτίου, ο Μπόρις Τζόνσον έγινε ο πρώτος ηγέτης κράτους παγκοσμίως που διαγνώστηκε με Covid-19.

Ο ηγέτης των Συντηρητικών εμφάνισε ξηρό βήχα και πυρετό.

Mε τα συμπτώματα να επιμένουν επί δέκα ημέρες, o Βρετανός πρωθυπουργός διακομίστηκε το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο «St Thomas» στο Λονδίνο. Το κτίριο φυλάσσεται με δρακόντεια μέτρα προστασίας.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου πολλοί Βρετανοί αναρωτιούνται εάν μπορεί να συνεχίσει την διακυβέρνηση της χώρας.

Η Ντάουνινγκ Στριτ επιμένει ότι ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι επείγον περιστατικό και παραμένει επικεφαλής της κυβέρνησης.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ