Eξαιρετικό αφιέρωμα για την Αρχαία Δίολκο, την Διώρυγα της Κορίνθου και τις Κεχριές .

86

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, το πιο δημοφιλές αξιοθέατο για τους ξένους τουρίστες μετά τον Παρθενώνα είναι η διώρυγα της Κορίνθου. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσουν από την Αττική στην Πελοπόννησο και να μην σταματήσουν στην παλιά γέφυρα για την δουν και να τραβήξουν φωτογραφίες.

Μπορεί η τουριστική της εκμετάλλευση να μην είναι ακόμη ανάλογη, άλλων σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος όμως τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες για την ανάδειξη της διώρυγας που αποτέλεσε το μεγαλύτερο τεχνικό έργο στην Ελλάδα το 19ο αιώνα.

Καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες κάνουν το διάπλου της διώρυγας και πολλές δράσεις προσελκύουν καθημερνά κόσμο, που θέλει να έχει μια εμπειρία στο μεγάλο κανάλι. Μπάντζι τζάμπινγκ, διάπλους με κανό καγιάκ ή με σανίδα σερφ, αγώνες κολύμβησης και άλλες δραστηριότητες γίνονται καθημερινά ή εποχιακά, ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί η δημιουργία του μουσείου της διώρυγας με αντικείμενα,φωτογραφικό υλικό και αρχείο από την εποχή της έναρξης των εργασιών μέχρι σήμερα.

Διέλευση κρουαζιερόπλοιου από τη διώρυγα. Πηγή: Διώρυγα της Κορίνθου

χαίο λιμάνι των Κεχρεών που βρίσκεται σε απόσταση 6,5 χιλιομέτρων από το Λουτράκι.
Από το λιμάνι των Κεχρεών απέπλευσε για την Έφεσο ο Απόστολος Παύλος το 51μΧ και σήμερα είναι μια από τις πολυσύχναστες παραλίες της περιοχής με τους λουόμενους να κάνουν το μπάνιο τους ανάμεσα στα ερείπια των ναών της Αφροδίτης και της Ίσιδας μάρτυρες της πολυπολιτισμικότητας και του διεθνούς ρόλου της αρχαίας Κορίνθου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ