EB TV Υποβολή ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ πριν από 13 ώρες Σπίρτζης στη Βουλή: Υπάρχουν σαμποτέρ στα αστικά λεωφορεία!

92

Λεωφορεία παροπλισμένα στα αμαξοστάσια, πολίτες που ταλαιπωρούνται:  Ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης καταγγέλλει πως οι τεχνικοί της ΟΣΥ έχουν ευθύνη. Σύμφωνα με το πόρισμα που έχει στα χέρια του, μεταξύ των εργαζομένων της εταιρείας, υπάρχουν κυκλώματα που βγάζουν επίτηδες εκτός κυκλοφορίας τα οχήματα!

Σε «σαμποτέρ» αναφέρθηκε ο κ. Σπίρτζης σε συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής, ενώ ο πρόεδρος του Σωματείου Τεχνικών και Εργαζομένων ΟΑΣΑ ΟΣΥ Απόστολος Ραυτόπουλος, στο ρεπορτάζ της Μαρίας Θέμελη  για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star,  απαντά ότι αν υπάρχει ίχνος αλήθεια ο υπουργός «θα έπρεπε να είχε πάει στον εισαγγελέα από τον Μάιο».

Μέσα σε δύο μήνες,  στη γραμμή 608 Γαλάτσι- Νεκροταφείο Ζωγράφου, εξερράγησαν οι κινητήρες σε δύο λεωφορεία, γεμάτα με επιβάτες.

Ο στόλος της ΟΣΥ αριθμεί 2.023 λεωφορεία. Από αυτά κυκλοφορούν μόνο τα 850. Τα υπόλοιπα είναι ακινητοποιημένα στα αμαξοστάσια και ο χρόνος αναμονής για τους πολίτες στις στάσεις φτάνει τα 50 λεπτά ανά δρομολόγιο!

«Αν υπήρχαν ανταλλακτικά οι τεχνικοί θα έφτιαχναν τα λεωφορεία, αλλα έρχονται με το σταγονόμετρο» δηλώνει επίσης ο κ. Ραυτόπουλος στο ρεπορτάζ του Star.

Από την πλευρά του Υπουργείου Μεταφορών, ο Γενικός Γραμματέας  Θάνος Βούρδας, τονίζει:

«Ο δικός μας στόχος είναι ο εξορθολογισμός της χρήσης αυτών των υλικών. Πρέπει να σταματήσουν οι σπατάλες που υπήρχαν. Διασφαλίσαμε 8 εκατομμύρια ευρώ για ανταλλακτικά και κατ’ αντιστοιχία το ίδιο γίνεται και στη Θεσσαλονίκη, όπου τα οχήματα είχαν 8 χρόνια να συντηρηθούν και όπου αντί για αποθεματικό 38 εκατ. ευρώ για την αλλαγή του στόλου παραλάβαμε αποθεματικό 700 ευρώ».  

Απαντώντας στις δηλώσεις του Χρήστου Σπίρτζη οι τεχνικοί δημοσιεύουν φωτογραφίες από τις άδειες αποθήκες ανταλλακτικών. Σκοπεύουν τη Δευτέρα να καταθέσουν μήνυση εναντίον του Υπουργού στον Άρειο Πάγο για συκοφαντική δυσφήμιση του τεχνικού κλάδου της ΟΣΥ.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ Λεωνίδας Σκούλος υποστηρίζει: «Ο ίδιος έχει την ευθύνη, εχει απαξιώσει την αστική συγκοινωνία, έχουμε φτάσει στο σημείο να τρώμε ξύλο από τις δηλώσεις που κάνει».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ