H πρώτη δήλωση Κοτζιά: κάναμε μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ και έγινα εγώ πρώην υπουργός».

104

Στην πρώτη δήλωση μετά την παραίτησή του προέβη ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Μια ημέρα μετά το αιχμηρό σχόλιό του στο Twitter κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε με νόημα, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της Κίνησης «Πράττω», πως «κάναμε μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ και έγινα εγώ πρώην υπουργός».

Ερωτηθείς δε, ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις, ο ίδιος απάντησε ότι «αυτό θα συζητήσουμε τώρα συλλογικά».

Η επομένη πολιτική τοποθέτηση του κ. Κοτζιά αναμένεται με ενδιαφέρον στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για πρόθεση του απερχόμενου υπουργού να μιλήσει με υψηλούς τόνους για το θέμα της παραίτησής του μετά και τις πολύ σοβαρές καταγγελίες και τα υπονοούμενα που εκτοξεύθηκαν κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου από τον Πάνο Καμμένο.

Άνθρωπος με έντονη προσωπικότητα και ισχυρή γνώμη, δύσκολα μπορούσε να προσαρμοστεί στην ιδιότυπη ισορροπία που ουσιαστικά του πρότεινε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δηλαδή να διατηρεί την αρμοδιότητά του στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά ταυτόχρονα να πρέπει να ανέχεται την «αυτόνομη πολιτική» του Πάνου Καμμένου.

Παρότι ο ίδιος υπερασπίστηκε τη Συμφωνία των Πρεσπών και έχει διαχειριστεί την τρέχουσα ανοιχτά φιλοαμερικανική στροφή της ελληνικής κυβέρνησης, εντούτοις δεν είναι κάποιος που εύκολα θα δεχόταν τους χαρακτηρισμούς του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ