H Εισαγγελέας Εφετών κ.Γκανέ μελετά το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά της απόφασης αναστολής Λιγνάδη

834

Ραγδαίες εξελίξεις σηματοδοτεί η σημερινή ενέργεια της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ να ζητήσει με επείγουσα παραγγελία της να της διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η χθεσινή απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, με την οποία δόθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του Δημήτρη Λιγνάδη, προκειμένου να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Παράλληλα, η κυρία Γκανέ ζήτησε από τον εισαγγελέα της έδρας Κωνσταντίνο Κούντρια να της διαβιβάσει άμεσα την αναφορά του, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι προτάσεις του επί της ενοχής, των ποινών και της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του καταδικασμένου σε 12ετη κάθειρξη, καθώς και οι αποφάσεις και οι μειοψηφίες τους.

Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών θα μελετήσει εάν ορθώς αξιολογήθηκε το αποδεικτικό υλικό και εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των δικαστών τόσο για την αθώωση του σκηνοθέτη για τον ένα από τους δύο βιασμούς, για τις ποινές που επιβλήθηκαν για τους άλλους δύο βιασμούς που καταδικάστηκε και για την αποφυλάκιση του μετά την καταδίκη, με την χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.

Η αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη έχει προκαλέσει αίσθηση, καθώς ο σκηνοθέτης καταδικάστηκε χθες για δύο βιασμούς ανηλίκων και μάλιστα χωρίς ελαφρυντικά.

«Θα δικαιωθώ στο Εφετείο»

«Ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα παρασυρθεί και δεν παρασύρθηκε, όπως ίσως να συνέβη με ένα μεγάλος μέρος της κοινωνίας»: αυτές ήταν οι πρώτες κουβέντες του Δημήτρη Λιγνάδη μετά από την αποφυλάκισή του.

Λιγνάδης: Θα δικαιωθώ στο Εφετείο

Μάλιστα, ο σκηνοθέτης και πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου υποστήριξε πως θα δικαιωθεί στο Εφετείο.

«Δεν είναι η στιγμή να πω πολλά πράγματα, θα έρθουν και αυτές οι στιγμές» πρόσθεσε ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος υποστήριξε για τους κατήγορούς του ότι:

«1,5 χρόνο έπαιζαν μόνοι τους μπάλα. Τώρα δικαιούμαι να μιλάω κι εγώ».
Και συμπλήρωσε:

«Και πιστεύω ότι στο τέλος αυτής της ιστορίας, στο Εφετείο, θα δικαιωθώ πλήρως και θα αποκατασταθεί η αλήθεια».

πηγή-.cnn.gr