H NASA προειδοποιεί: Το 2021 μπαίνει με έναν τεράστιο αστεροειδή

121

Καθώς τα έθνη σε ολόκληρο τον κόσμο αποχαιρέτησαν το 2020 με την ελπίδα για ένα καλύτερο νέο έτος, η NASA προειδοποίησε ότι ένας τεράστιος αστεροειδής 220 μέτρων, κατευθύνεται προς τη Γη στις αρχές του 2021.

Πριν από αυτόν κοντά από τη Γη λίγο πριν τα Χριστούγεννα πέρασαν τρεις αστεροειδείς με διαμέτρους που ξεπερνούσαν τα 40 μέτρα.

Ωστόσο, και τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου, τρία επιπλέον, μικρά αντικείμενα θα περάσουν κοντά στον πλανήτη μας για σύντομο χρονικό διάστημα: Μόλις δύο ημέρες από την έλευση του 2021, ο αστεροειδής 2019 μήκους 15 μέτρων, θα πετάξει σε ασφαλή απόσταση 6,4 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Την επόμενη μέρα, θα ακολουθήσουν δύο ακόμη κομμάτια 15 μέτρων και 21 μέτρων, τα οποία θα περάσουν στα 1,5 και 2,1 εκατομμύρια χιλιόμετρα αντίστοιχα.

Αλλά ο μεγαλύτερος αστεροειδής, σύμφωνα με τη NASA, θα έρθει στις 3 Ιανουαρίου. Πρόκειται για τον AF23 του 2003, όπως ονομάζεται, ο οποίος έχει διάμετρο 220m, δηλαδή δύο φορές η πυραμίδα του Χέοπα ή όσο η κρεμαστή γέφυρα Golden Gate του Σαν Φρανσίσκο και θα περάσει σε απόσταση 6,9 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την Γη, αλλά τον έχουν ήδη υπό στενή παρακολούθηση σε περίπτωση που περάσει στην ατμόσφαιρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ