Kαταγγελία αναγνώστη : Δείτε πως δυσκολεύουν την ζωή ανθρώπων με ειδικές ανάγκες στην Κόρινθο

72

Σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη της Πρώτη news Κορινθίας   ,θίγει ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Κορίνθιοι συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες .

Ποιο συγκεκριμένα αναφέρει:
“Το πρόβλημα της μετακίνησης-μεταφοράς των εμποδιζομένων ατόμων στην πόλη μας παραμένει έντονο με αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα ζωής  τους και αυτό λόγω της μη ικανοποιητικής πρόσβασης στο κέντρο της Κορίνθου.
Παρότι ο δήμος έχει προβλέψει για χώρους πάρκιν, δυστυχώς όταν χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουν τα άτομα με κάποια ιδιαιτερότητα της καταστάσεως τους
δεν είναι εφικτό   και αυτό εξ αιτίας  πολιτών  στερούμενους κοινωνικών ευαισθησιών.

Ένα ανάλογο περιστατικό συμβαίνει στην οδό του Αποστόλου Παύλου , απέναντι από το Ιατρικό κέντρο “Ιωνία¨, που  υπάρχουν 2 θέσεις πάρκιν για ΑΜΕΑ , εκ των οποίων η μία έχει καλυφθεί από διαφημιστική πινακίδα ενός νηπιαγωγείου!!!

Όπως καταλαβαίνεται το πρόβλημα διαιωνίζεται δημιουργεί  συνθήκες αποκλεισμού των ατόμων με ειδικές ανάγκες στη καθημερινή τους ζωή.”

Σύμφωνα μάλιστα με παλιότερη δήλωση του προέδρου των ΑΜΕΑ του σωματείου Ν. Κορινθίας,Η παράνομη στάθμευση δημιουργεί καθημερινά σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των Ατόμων με ειδικές Ανάγκες .

Ποιο συγκεκριμένα είχε αναφέρει:

«Οι θέσεις στάθμευσης γενικά στην πόλη Κορίνθου δεν επαρκούν, πόσο μάλλον για τα άτομα με αναπηρία, τα οποία έχουν στη διάθεσή τους λίγες θέσεις, ενώ πολλές φορές κάποιες από αυτές καταλαμβάνονται από οδηγούς, που δεν πάσχουν από αναπηρία.
Οι πολίτες δεν σέβονται καθώς τις καταλαμβάνουν χωρίς να υπολογίζουν ότι στερούν το δικαίωμα σε αυτούς τους ανθρώπους. Το δικαίωμα αυτό είναι η πρόσβαση σε θέση parking, στην κοινωνία και τη ζωή και σε αυτό παίζει ρόλο η παιδεία». Τέλος, επεσήμανε ότι τα πρόστιμα για τους παραβάτες είναι αυστηρά όπως αφαίρεση πινακίδων αλλά και 150 ευρώ πρόστιμο.
Ελπίζουμε οι αρμόδιοι να το δουν και να επιληφθούν άμεσα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ