Nέος θρίαμβος του Τσιτσιπά κατέκτησε το τουρνουά στη Μασσαλία

73

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια του Στέφανου Τσιτσιπά να υπερασπιστεί το τρόπαιο που κατέκτησε πέρυσι στο τουρνουά τένις της Μασσαλίας.

Ο Έλληνας τενίστας, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ, κατάφερε να επικρατήσει του Καναδού στον τελικό με 2-0 σετ, κι έτσι έκανε το repeat στη γαλλική πόλη, κατακτώντας τον τέταρτο τίτλο ATP στην καριέρα του.

Ο αγώνας

O «Στεφ» ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και, εκμεταλλευόμενος το πολύ καλό σερβίς του και κάποια λάθη του αντιπάλου του, κατάφερε να προηγηθεί με 4-1, έχοντας κάνει break στο τέταρτο game.

Ο Έλληνας τενίστας μάλιστα λίγο έλειψε να κάνει νέο break, εντούτοις ο Καναδός παρά το break point του πρωταθλητή μας μείωσε σε 4-2.

Ο Αλιασίμ όμως δεν μπορέσε να πλησιάσει ακόμη πιο κοντά τον Τσιτσιπά, ο οποίος με όπλο το εξαιρετικό του σερβίς, διεύρυνε το προβάδισμά του σε 5-2, κατακτώντας τελικά το πρώτο σετ με 6-3, έχοντας «σβήσει» νωρίτερα τρία break point του αντιπάλου του.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ ο Αλιασίμ, ο οποίος σέρβιρε πρώτος, εμφανίστηκε πιο επιθετικός και πήρε δύο φορές προβάδισμα στα games (1-0, 2-1).

Εντούτοις ο Στέφανος, παίζοντας ψύχραιμα και με καθαρό μυαλό, ισοφάρισε ισάριθμες φορές, καταφέρνοντας μάλιστα να κάνει το break και να προηγηθεί με 3-2.

Ο Καναδός απάντησε στη συνέχεια με break back, ωστόσο ο Έλληνας τενίστας τον πλήρωσε με το… ίδιο νόμισμα, κάνοντας νέο break, που ήταν το τρίτο στο δεύτερο σετ.

Ο Τσιτσιπάς με love service game έκανε το 5-3 και κατάφερε να φτάσει στο 6-4, κάνοντας το repeat στη Μασσαλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ