Oι Κούρδοι όχι μόνο αμύνονται σθεναρά, αλλά σημειώνουν σημαντικές νίκες

120

Οι μισθοφόροι της Άγκυρας προωθήθηκαν κι αποπειράθηκαν να κόψουν ένα σημαντικό αυτοκινητόδρομο στη Βόρεια Συρία. Έπεσαν όμως σε μια καλοστημένη παγίδα των ηρωικών υπερασπιστών του Κουρδιστάν και εξολοθρεύτηκαν εντελώς.

Είπαμε πως το μεγάλο μήκος του μετώπου δεν επιτρέπει να υπάρχει παντού Κουρδικός στρατός. Έτσι ταχυκίνητες μονάδες των Κούρδων σφυροκοπούν αδιάκοπα τους εισβολείς. Παρόλα αυτά η τεράστια αριθμητική υπεροχή επιτρέπει στους Τούρκους να καταλάβουν κάποια εδάφη, τα οποία μέχρι στιγμής είναι χωρίς στρατηγική σημασία. Οι μάχες εντούτοις συνεχίζονται σφοδρότατες με τις οι απώλειες να αυξάνονται.

Οι Κούρδοι σε καμία περίπτωση δεν έχασαν όσους ισχυρίζεται ο Σουλτάνος. Έχουν κάπου 100 νεκρούς, οι περισσότεροι άμαχοι. Οι Τούρκοι έχουν πολλούς περισσότερους, όμως δεν τους υπολογίζουν καθώς η πλειοψηφία είναι μισθοφόροι τρομοκράτες επομένως αναλώσιμοι. Παρόλα αυτά δεν έχουν καταφέρει ακόμα κάτι ουσιαστικό.

Η Τουρκική αεροπορία είναι για να βομβαρδίζει αμάχους. Δεν κατόρθωσε να εμποδίσει τις ενισχύσεις των Κούρδων, οι οποίες κατέφθασαν στο μέτωπο βιαστικά μετά την εισβολή.
Εδώ να πούμε πως οι Αμερικάνοι έπαιξαν το βρώμικο ρόλο τους. Αν οι Κούρδοι δεν έδιναν πίστη στα λόγια τους, θα είχαν προλάβει να οχυρωθούν πολύ καλύτερα και τότε οι Τούρκοι δεν θα είχαν ούτε αυτά τα λιγοστά κέρδη, που τους στοίχησαν ακριβά.

Η αναλογία ανθρώπινου δυναμικού μεταξύ Τούρκων και Κούρδων ξεπερνά το 3:1 εις βάρος των Κούρδων. Ούτε λόγος να γίνεται για την αναλογία πυροβόλων ή αρμάτων.
Επίσης οι Τούρκοι αλωνίζουν στους ουρανούς, αφού οι Κούρδοι δεν έχουν ούτε ένα αντιαεροπορικό! Άλλοι υπό τέτοιες συνθήκες θα είχαν αναγκαστεί να υποχωρήσουν. Όμως οι Κούρδοι όχι μόνο αμύνονται σθεναρά, αλλά σημειώνουν σημαντικές νίκες.

Οποιοσδήποτε άλλος στρατηγός μετά την ολοκληρωτική εξολόθρευση μιας ισχυρής μονάδας θα παραιτούνταν ντροπιασμένος. Ήταν μεγάλο λάθος η τολμηρή εισχώρηση των Τούρκων γενιτσάρων μερικά χιλιόμετρα πίσω από τις Κουρδικές γραμμές. Οι Κούρδοι αντεπιτέθηκαν αμέσως τους τσάκισαν.

Αλλά όπως είπαμε, ο Σουλτάνος έχει αρκετούς για να χάσει. 14 με 18 χιλιάδες βασιβουζούκοι πλιατσικολόγοι είναι έτοιμοι να γίνουν λίπασμα στο Κουρδιστάν. Οι Κούρδοι μάλλον δεν ασχολούνται με την αριθμητική. Δεν τους ενδιαφέρει πόσοι είναι οι Τούρκοι, αλλά να υπερασπιστούν τη Γη τους. Κι αυτό κάνουν με επιτυχία.

Το σίγουρο είναι πως αντιστέκονται και θα συνεχίσουν να αντιστέκονται σθεναρά. Αν κερδίσουν, θα ταπεινώσουν όχι μόνο την Τουρκία αλλά και όλες τις κυβερνήσεις του πλανήτη, που τους άφησαν να σφαγιαστούν.
Βέβαια για να είμαι ειλικρινής, αν κερδίσουν, θα πρόκειται για θαύμα.

Η αναλογία, όπως είπαμε, είναι συντριπτική. Οι Ρώσοι και ο Άσαντ θα μπορούσαν να σταματήσουν την εισβολή των Αμερικανών μέσω των Τούρκων, αλλά δεν θέλουν, γιατί σε αυτό το σημείο είναι ξεροκέφαλοι. Πιστεύουν πως πρέπει να τιμωρηθεί ολόκληρος λαός, επειδή κάποιοι πίστεψαν τους Αμερικάνους.
Δεν σκέφτονται πως έγιναν πράγματι λάθη, αλλά το να γίνουν περισσότερα όχι μόνο δεν διορθώνει την κατάσταση αλλά τη χειροτερεύει.

Πολλοί Κούρδοι βοήθησαν τον Άσαντ σε κρίσιμες στιγμές. Θα τους χρειαστεί, όταν ο Σουλτάνος αποκαλύψει πως θέλει κι άλλα εδάφη, ακόμα κι ολόκληρη τη Συρία ως τμήμα της Αυτοκρατορίας, που ονειρεύεται.
Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα. Τι να κάνουμε; Αλάθητος δεν είναι ούτε ο Πάπας. Κι ας λέει ότι θέλει.

tsak-giorgis.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ