O βιαστικός και ψευτράκος κύριος Βορίδης

92

Είχε το θράσος χθες ο Υπουργός κύριος Μάκης Βορίδης να μιλήσει για αθλιότητες Βαξεβάνη, μετά την αποκάλυψη πως το Υπουργείο του, έδωσε 23.000 ευρώ για να αγοράσει από συγκεκριμένο φαρμακείο στο Γαλάτσι, ιδιοκτησίας κάποιου κυρίου Γιαννακόπουλου, υλικά προστασίας για τον κορονοϊό.

Τα υλικά αυτά τα αγόρασε το Υπουργείο σε τιμές υψηλότερες των λιανικών της «μαύρης αγοράς» σήμερα. Ο κύριος Βορίδης είπε πως το έγγραφο που δημοσιεύσαμε από τη Διαύγεια, ήταν δέσμευση ποσού 23.000, το οποίο τελικά δεν δόθηκε και όφειλε «ο ερευνητής να ψάξει καλύτερα».

 

Ήταν τέτοια η ταραχή και η βιασύνη του κυρίου Βορίδη, που δεν πρόσεξε πως εμείς δεν βγάλαμε κανένα έγγραφο που δεσμεύει ποσό αλλά την ίδια την ανάθεση στην εταιρεία του κυρίου Γιαννακόπουλου. Σήμερα δημοσιεύουμε και το έγγραφο δέσμευσης του ποσού, το οποίο τελικώς δόθηκε στο ακέραιο στον φαρμακοποιό όπως φαίνεται από την ανάθεση.

Οπότε ή το Υπουργείο αγόρασε 23.000 ευρώ υπερτιμολογημένα υλικά, ή αγόρασε υλικά λιγότερο υπερτιμολογημένα (όπως υποστηρίζει ο Βορίδης) αλλά πάλι συνολικά 23.000 ευρώ. Πρακτικά κάποιος έκοψε κουστουμάκι 23.000 ευρώ για το συγκεκριμένο φαρμακείο.

 

Τώρα για το επιχείρημα πως δεν τα έδωσε ο Βορίδης αλλά κάποιος διευθυντής είναι γελοίο όσο και η μεταμέλεια του Βορίδη για το χουντικό του παρελθόν. Ο κάθε διευθυντής υπογράφει με παραχώρηση δικαιώματος υπογραφής από τον Υπουργό. Το λέει και το έγγραφο ανάθεσης που δεν είδε ο Βορίδης.

Αναλυτικά τo έγγραφα 

Το Υπουργείο στις 12 Μαρτίου 2020, εγκρίνει πίστωση 23.000 ευρώ . Αυτό το έγγραφο το είδε ο κύριος Βορίδης

Στις 13 Μαρτίου, την επόμενη μέρα δηλαδή, το Υπουργείο αναθέτει στο συγκεκριμένο φαρμακείο την προμήθεια των υλικών με τις τιμές που περιγράφονται . Συνολικό ύψος ανάθεσης (και όχι πίστωσης στα χαρτιά) 23.000 ευρώ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ