O Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ανακήρυξε ως Μέγιστο Ευεργέτη της Μητροπόλεως Κορίνθου τον Δαμιανού Δαμιανό -βίντεο-φωτό

122

O Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ανακήρυξε ως Μέγιστο Ευεργέτη της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου τον Πρόεδρο του Κέντρου Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού κ. Δαμιανό Κωνσταντίνου και του επέδωσε τιμητικώς το Παράσημο του Αποστόλου Παύλου, την μέγιστη διάκριση

της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, αναγνωρίζοντας την βοήθεια και την αγάπη με την οποία «αγκάλιασε» και συνεχίζει να «αγκαλιάζει» την Ι. Μητρόπολη Κορίνθου και το Κορινθιακό Ποίμνιο, αποκαλώντας τον «Ελληνόψυχο» Κύπριο ευεργέτη. Το βιογραφικό του κ. Κωνσταντίνου διάβασε στους παρισταμένους ο εκ των άμεσα αποδεχομένων την αγάπη του, ως υπεύθυνος της Τραπέζης τροφίμων και ενδυμάτων της Ι. Μητροπόλεώς μας υπό τον τίτλο ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ, Παν/τος Αρχ. π. Αρκάδιος Ραζνύ.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, εμφανώς συγκινημένος δήλωσε βαθύτατα υποχρεωμένος και ευγνώμων προς όλους τους συντελεστές των «ΙΒ΄ Κορίνθου Παυλείων», τους οποίους και ανέφερε αναλυτικά, γιατί μέσω αυτών, για ακόμη μία φορά, βιώσαμε με θρησκευτική κατάνυξη και ιεροπρέπεια την μνήμη του Πολιούχου και προστάτου μας Απ. Παύλου.

Εξ ονόματος του Δημάρχου της πόλεως κ. Αλ. Πνευματικού αλλά και όλων των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών καθώς και όλων των Κορινθίων, ευχαρίστησε θερμά τον προεξάρξαντα Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο για την ευλογία, που παρείχε στο πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας με την τέλεση της Θ. Λειτουργίας, καθώς και όλους τους υπολοίπους προσκεκλημένους Αρχιερείς χρησιμοποιώντας με νόημα το ρητό «Ἀδελφὸς ὑπὸ ἀδελφοῦ βοηθούμενος ὡς πόλις ὀχυρὰ…».

πηγή-korinthostv.gr

 

 

   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ