Qatargate: Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή ομολόγησε εμπλοκή του

2423

Την εμπλοκή του στην υπόθεση του περιβόητου Qatargate φέρεται να ομολόγησε ο ιταλός σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που φέρνουν στο φως τόσο η ιταλική εφημερίδα La Repubblica και η βελγική Le Soir.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τη Repubblica, ο Φραντσέσκο Γκιόργκι, ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων στην υπόθεση, ομολόγησε εμπλοκή του ενώπιον των βελγικών Αρχών.

Ακόμα, επισημαίνει πως ο Τζόρτζι κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της απολογίας του παραδεχόμενος πως έχει προβεί σε παράνομες πράξεις. Την ίδια ώρα, ζήτησε την απελευθέρωση της συντρόφου του.

Σημειώνεται πως, μετά και τις εξελίξεις της Τετάρτης, στη φυλακή θα παραμείνουν ο  Φραντσέσκο Γκιόργκι και ο πρώην ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντσέρι, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος, Ιταλός υπήκοος και επικεφαλής της ΜΚΟ, Νικολό Φιγκά Ταλαμάνγκα, αποφυλακίζεται, αλλά με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

«Το προδικαστικό τμήμα μόλις επιβεβαίωσε την κράτηση του κ. Γκιόργκι για έναν μήνα», διευκρίνισε ο δικηγόρος Πιερ Μονβίλ σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Την ίδια στιγμή, η Εύα Καϊλή δεν παρέστη στη σημερινή ακροαματική διαδικασία και πήρε αναβολή έως τις 22 Δεκεμβρίου, και η ευρωβουλευτής θα παραμείνει κρατούμενη μέχρι τότε

documentonews.gr