Tο έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο κέντρο της Αθήνας…! Του βγάζουμε το καπέλο για αυτό…φωτό

96

Ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε αρνητικά στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την τελετή μνήμης που θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου έξω από το υποκατάστημα της Marfin, στην οδό Σταδίου. Μάλιστα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25 οι βουλευτές του κόμματος θα πραγματοποιήσουν συμβολική πορεία προκειμένου «να τιμήσουν όλα τα θύματα των μνημονίων, χωρίς διακρίσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη

«Δέκα χρόνια συμπληρώνονται από το 1ο Μνημόνιο. Δέκα χρόνια αντίστασης και κοινωνικών αγώνων. Αλλά και δέκα χρόνια απωλειών. Το ΜέΡΑ25 τιμά τη μνήμη όλων των θυμάτων που άφησαν πίσω τους τα μνημόνια, χωρίς διακρίσεις. Τιμούμε με απροσμέτρητο σεβασμό τη μνήμη της Παρασκευής Ζούλια, της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, του Επαμεινώνδα Τσάκαλη, τους πρώτους νεκρούς που «άνοιξαν» τον μακρύ κατάλογο των θυμάτων των μνημονίων, όπως τιμούμε τη μνήμη τόσων άλλων: Εκείνων που πέθαναν από τα μαγκάλια στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν, όπως ο Νίκος Πολυχρόνης, ο Σάββας Παπαδόπουλος και η δεκατριάχρονη Σάρα από τη Σερβία. Κι εκείνων που έβαλαν τέλος στη ζωή τους, όπως ο Δημήτρης Χριστούλας, μην αντέχοντας την αναξιοπρέπεια που τους έριξαν οι μνημονιακές πολιτικές. Και των δολοφονημένων, όπως ο Σαχζάτ Λουκμάν, από το μαχαίρι της ακροδεξιάς το οποίο ακόνισαν τα διχαστικά μνημόνια.

Οπως η τότε μνημονιακή κυβέρνηση έτσι και η σημερινή εργαλειοποιεί τους τραγικούς νεκρούς της Marfin. Στήνουν επικοινωνιακή φιέστα στην Οδό Σταδίου αλλά, βέβαια, ούτε διανοούνται να μνημονεύσουν όλα τα θύματα. Διαχωρίζουν τους νεκρούς ώστε να διχάσουν τους ζωντανούς με στόχο να επιβάλουν προληπτικό σιωπητήριο στους νέους αγώνες ενάντια στο 5ο μνημόνιο που απεργάζονται.

Το ΜέΡΑ25 δεν θα συμμετάσχει στην πολιτική εκμετάλλευση κανενός θύματος. Καταδικάζουμε την κυβερνητική φιέστα που επέλεξε αυτό το Σάββατο για την κορύφωση μιας δεκαετούς πολιτικής τυμβωρυχίας που στόχο είχε τον εκφοβισμό των πολιτών και τον εξαγνισμό του μνημονιακού τόξου.

Θρηνούμε όλους τους νεκρούς μας της μνημονιακής δεκαετίας και φοβόμαστε για τους νεκρούς που θα φέρει η νέα εξαθλίωση που δρομολογούν. Για αυτό, αύριο, Παρασκευή στη 1μμ, θα τιμήσουμε τα θύματα των μνημονίων ρίχνοντας ενοποιητική γέφυρα με συμβολική πορεία βουλευτών μας που θα ξεκινήσει από τη Marfin και θα καταλήξει στο δένδρο της Πλατείας Συντάγματος όπου έβαλε τέλος στη ζωή του ο φαρμακοποιός Δημήτρης Χριστούλας.   

πηγή-https://www.makeleio.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ