To ΜέΡΑ25 Κορινθίας επισκέφτηκε την «ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών»

86

Αντιπροσωπία του ΜέΡΑ25 Κορινθίας επισκέφτηκε χθες (Πέμπτη 26/9) την «ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών» που φιλοξενείται στο χώρο του πρώην στρατοπέδου της Κορίνθου. Αυτό που διαπιστώσαμε είναι η προχειρότητα της όλης εγκατάστασης.

Ο περιβάλλων χώρος είναι αδιαμόρφωτος, οι τουαλέτες είναι χημικές, οι νιπτήρες βρίσκονται στην ύπαιθρο! Η δομή δεν υποστηρίζεται από μόνιμη παρουσία ιατρικού προσωπικού και δεν έχει πρόβλεψη για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών.

Επίσης δεν υπάρχουν πουθενά χώροι αναψυχής και γενικότερα στεγασμένοι κοινόχρηστοι χώροι. Η λογική ότι η δομή αυτή είναι «transit» και επομένως οι άνθρωποι που φιλοξενούνται δεν θα μένουν πολύ καιρό εμπεριέχει τον κίνδυνο να μην υπάρχει πρόβλεψη για την κάλυψη τέτοιων αναγκών, όπως οι εκπαιδευτικές, που και υπαρκτές είναι φυσικά και πρέπει να αντιμετωπίζονται κατά προτεραιότητα.

Επειδή στο χώρο φιλοξενούνται οικογένειες και πολλά μικρά παιδιά είναι άμεση ανάγκη να καλυφθούν με τρόπο που επιβάλλει τόσο ο ανθρωπισμός, όσο και η στοιχειώδης λειτουργία ενός ευνομούμενου κράτους οι ανάγκες αυτές και οι καλές προθέσεις και η προθυμία του προσωπικού να υποστηριχθούν από τα απαραίτητα μέσα!

Οι ελλείψεις που υπάρχουν είναι πολλές και επισημαίνονται και από ανακοινώσεις που έχουν εκδώσει τόσο το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου, όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος Κορίνθου. Είναι επιβεβλημένο επομένως και όλοι μας ως ενεργοί πολίτες να δείξουμε την αλληλεγγύη μας προς τους κατατρεγμένους συνανθρώπους μας και να σταθούμε αρωγοί στους εργαζόμενους στη δομή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ