Μάρκος Λέγγας – ένας νέος άνθρωπος που έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της αυτοδιοίκησης στην Κορινθία

115

Όλοι  μιλούν από καρδιάς στο Δήμο Σικυωνίων για τον δυναμικό Μάρκο που γνωρίζουν και εμπιστεύονται , ενώ καθημερινά  διαμορφώνεται σαφές μήνυμα στήριξης του.

Ο υποψήφιος  δήμαρχος Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας   είναι το πρόσωπο που θέλει να κατευθύνει    και  έχει την πυγμή να μεταμορφώσει το Κιάτο  και εν γένει το Δήμο Σικυωνίων.    Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δεν  είναι συγκεντρωτικός.
Ούτε κάνει τον εαυτό του αναντικατάστατο. Δεν  δίνει στους δημότες του ψάρι,θέλει να τους δώσει το καλάμι να  μάθουν  να ψαρεύουν.
θα είναι  ίσως ο μοναδικός άνθρωπος σε θέση εξουσίας αυτή τη στιγμή που θα καταφέρνει να κάνει πράξη στο εδώ και στο τώρα αυτή τη διακήρυξη.

Ο Μάρκος Λέγγας  φυσικά δεν θα έχει την απόλυτη αποδοχή της κοινωνίας του Δήμου Σικυωνίων ούτε θα είναι ευχάριστος σε όλους.
Αντίθετα, όπως κάθε πολιτικός που σέβεται τον εαυτό του θα είναι δυσάρεστος σε ορισμένους  ιδιαίτερα τους  «βολεμένους» του Δήμου…
Γνωρίζει φυσικά πως όλο αυτό δεν είναι μια ανώδυνη κατάσταση, πως για να το πετύχει θα πρέπει να χαλάσει όλες εκείνες τις καρδιές που είχαν καλομάθει να τους γίνονται όλα τα χατίρια από τις θεσμικές εξουσίες.

Αλλά ακόμα και έτσι: τι κόστος μπορεί να έχει ο Μάρκος Λέγγας  από τέτοιου τύπου συγκρούσεις όταν η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων του Δήμου του  θα βλέπει τη ζωή του Δήμου να βελτιώνεται; «Μηδαμινή» είναι η απάντηση.

Και αυτό ακριβώς ίσως είναι ένα πολύ καλό μάθημα για όσους επικαλούνται μια ζωή τις συγκυρίες: οι συγκυρίες αλλάζουν μέσω πολιτικής βούλησης και ο Μάρκος Λέγγας  είναι το ζωντανό παράδειγμα για αυτή την πραγματικότητα.

Η τεχνολογία είναι ο πυλώνας του Μάρκου Λέγγα.   Οι τέσσερις πλευρές του αφορούν στην τεχνολογία ως μέσου ταχύτερης επίλυσης προβλημάτων, ως τρόπου επικοινωνίας, ως εργαλείου επιχειρηματικής δραστηριοποίησης και ως αντικαταστάτη παρωχημένων πρακτικών.

Παρωχημένη είναι η τακτική, να παίρνεις τηλέφωνο τον αντιδήμαρχο για μια καμένη λάμπα και ο αντιδήμαρχος να θέλει να εξαργυρώνει την αλλαγή της, με ψήφο. Επομένως, καθιερώνεται το κέντρο εξυπηρέτησης.

Σε αυτό επικοινωνείς με τηλέφωνο, με mail ή με το CheckApp – μια ακόμη καινοτομία.  Δηλώνεις το πρόβλημα και αυτοματοποιημένα πια, η βλάβη οδεύει προς το αρμόδιο τμήμα, προς επίλυση.

Θέλει  να Πετύχει  ορισμένους στόχους, μειώνοντας  το κόστος υπηρεσιών.  Μια πόλη δεν είναι έξυπνη επειδή έτσι, το αποφασίσαμε. Έξυπνη είναι επειδή κάνει το αυτονόητο, επειδή καινοτομεί, επειδή σκέφτεται λογικά και με όραμα. Και όλα αυτά, είναι οι βάσεις του πυλώνα της τεχνολογίας.

Στόχος του είναι, εκτός από την τεχνολογική δράση, εκτός από τα «καλούδια» της πληροφορικής», να κάνει  την καινοτομία, τρόπο ζωής.

 Παραφράζοντας το παλιό σύνθημα, «αλλαγή δεν γίνεται χωρίς… τη θέλησή μας». Ο αγώνας για να εξαλείψει κανείς νοοτροπίες  πρέπει να είναι διαρκής.
 Δεν θέλει κόπο. Τρόπο θέλει. Και αυτός είναι η συμμετοχή της κοινωνίας, η στήριξη σε όσους πιστεύουν στο θετικό των  μέτρων.

Είναι ένας άνθρωπος που έχει δώσει δείγματα γραφής μέσα από την επιτυχημένη  επαγγελματική του παρουσία στο Δήμο Σικυωνίων γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, καθώς και τους διαύλους επικοινωνίας για να διεκδικήσει για την πόλη του, όσα της ανήκουν. Είναι ευφυής, δραστήριος, κινητικότατος, επίμονα αποτελεσματικός.

Πιστεύω ότι εκλεγόμενος Δήμαρχος, θα κάνει το Δήμο  όπως ήταν κάποτε: Μία φημισμένη πόλη, ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο.

Είναι ένας άνθρωπος δυνατός με συναίσθημα, αρχές και αξίες, ένας πολιτικός με γνώση και αξιοπιστία.
Ξέρω ότι αγαπάει πολύ τον τόπο του και θα δώσει τα πάντα για να ξεδιπλώσει το φιλόδοξο όραμά του.
 Είναι σίγουρο ότι θα παράξει σημαντικό έργο, θα δημιουργήσει παρακαταθήκες, θα αναμορφώσει το Δήμο Σικυωνίων.
Η τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι ο πρώτος Κυβερνητικός βαθμός. Και εκεί χρειαζόμαστε άοκνους και ταγμένους σε αυτό το θεσμό ανθρώπους όπως Μάρκος Λέγγας. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ