Άγρια χόρτα με σουπιές από τον μοναχό του Αγίου όρους Επιφάνιο

226

Πληθωρική, πολυσυλλεκτική, και όµως λιτή και µε ξεκάθαρη µεσογειακή ταυτότητα. Η αγιορείτικη κουζίνα βασίζεται στο λάδι, στα χόρτα, στα όσπρια, στο ψάρι και στα θαλασσινά, χρησιµοποιεί άφθονα µυρωδικά και µπαχαρικά, αξιοποιεί τεχνικές παλιές και καινούργιες. Προϊόν µακραίωνης παράδοσης, εγκολπώνει επιρροές που ανανεώνουν, χωρίς να αλλοιώνουν, το χαρακτήρα της. Προϊόν κοινού βίου, αποσκοπεί να ευχαριστήσει άπαντες.

11

Τις σουπιές ο πατέρας Επιφάνιος τις µαγειρεύει χωριστά σε µέτρια φωτιά µέχρι να µαλακώσουν. Από το ζουµί των σουπιών χρησιµοποιεί ένα µέρος για το µαγείρεµα των χόρτων, προσθέτοντας έτσι πόντους νοστιµιάς στο φαγητό. Χόρτα µπορούµε να χρησιµοποιήσουµε διάφορα, ό,τι βρούµε στην αγορά – όσο περισσότερα, τόσο πιο νόστιµο το φαγητό.

Η συνέχεια εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ