Πόσο εύκολα κέρδισαν καμιά τριακοσαριά εκατομμύρια – Δείτε πως

137

Το διαβάσαμε στο facebook και μας άρεσε.

Άρθρο του Σταμάτη Κωνσταντίνου.

Το σκάνδαλο της Energa πάντα ήταν από τα αγαπημένα μου ή μάλλον το κατεξοχήν αγαπημένο. ο χαρακτήρας του και η εκτέλεσή του αποτελούν γνήσια δείγματα του σύγχρονου υπόκοσμου της εξουσίας.

Κάνεις έναν μνημονιακό νόμο που επιβάλλει να παραδώσει η ΔΕΗ ένα μεγάλο ποσοστό του μεριδίου αγοράς σε ιδιώτες ούτως ώστε να τερματιστεί το κρατικό μονοπώλιο.

Στήνεις μια εταιρεία και παίρνεις το μερίδιο με κάποιον τρόπο ή από ότι φαίνεται με πολιτικό μέσο όπως ακριβώς στο δημόσιο.

Η μόνη σου δουλειά είναι να ανοίξεις γραφεία και να αρχίσεις να εκδίδεις λογαριασμούς κρατώντας ένα ποσοστό από ένα έργο στο οποίο καθόλου δεν συμμετέχεις.

Αν είσαι τυχερός μπορεί και να πέσεις πάνω σε καμιά παλιοπερίοδο που μαζί με τον λογαριασμό της ΔΕΗ εισπράττεις και τον ΕΝΦΙΑ.

Ε τότε το επιχειρηματικό σου δαιμόνιο αφυπνίζεται και έτσι εισπράττεις τον λογαριασμό, πληρώνεις την ΔΕΗ και παρακρατάς τον ΕΝΦΙΑ.

Μέχρι οι τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι να το πάρουν χαμπάρι, έχεις κλέψει καμία τρακοσάρια εκατομμύρια.

Κανονικά θα έπρεπε να σε χειροκροτήσουν, αλλά το πράγμα στραβώνει και έτσι κάποιος πρέπει να την πληρώσει.

Βέβαια ο ένας καθαρίζει αφού του ρίχνεις, για να μην προσβάλλεις και το αίσθημα δικαίου καμιά δεκαριά χρόνια αλλά με αναστολή γιατί ήταν καλό μωρέ το παιδί.

Ο άλλος της παρέας την πάτησε για τα καλά και έφαγε 21 χρόνια και μάλιστα χωρίς αναστολή, αφού κάποιος έπρεπε να την πληρώσει, αλλά δεν ανησύχησε πολύ γιατί κάπως θα τον έβγαζαν και αυτόν από την φυλακή.
Το παράδειγμα τα σπάει, ως προς την κατανόηση της γεωμετρίας του συστήματος, αλλά πάντα αναρωτιόμουν, καθώς ποτέ μου δεν εκτίμησα την αριστεία για το ποιος είναι το πολιτικό δόντι.

Εντάξει ο Μάκης Βορίδης,, ο δικηγόρος υπεράσπισης της energa και ενεργός πατριώτης πολιτικός, αποτελεί μια σαφή κατεύθυνση αλλά δεν αποτελεί σίγουρα το κέντρο.

Η τρίτη πράξη του δράματος, η αποφυλάκιση Φλώρου, έφερε στο προσκήνιο τον δικηγόρο που έστησε τις offshore, μέσω των οποίων εξαφανίστηκαν τα εκατομμύρια. Εδώ βρισκόμαστε στην καρδιά της σύγχρονης τεχνικής της οικονομικής και πολιτικής μαφίας.

Αυτός τυγχάνει να είναι ανιψιός καλός και σύμβουλος στενός τέκνου της πολιτικής μας ιστορίας, από γνωστό μας σόι.

Φυσικά στην πορεία το μετάνιωσε και κάρφωσε τους πρώην συνεργάτες οπότε του την οφείλαμε μια γερή φτου ελευθέρια.
Ανεξάρτητα από την κατάληξη της υπόθεσης, για την οποία δεν τρέφω και μεγάλες προσδοκίες, πραγματικά τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα σκάνδαλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ