Αναδρομικά: Πότε και πώς θα πληρωθούν – Τα ποσά – Τα σενάρια – Τα Δώρα

66

Σήμανε η ώρα μηδέν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το πως, πότε, σε ποιους και πόσα αναδρομικά θα επιστραφούν, σχετικά με τις περικοπές που κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

Το πράσινο φως άναψε η τρόικα, που παρότρυνε το υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Οικονομικών να βρουν λύση, η οποία να είναι συμβατή με τις δικαστικές αποφάσεις, διασφαλίζοντας ότι δεν θα υπάρξει δημοσιονομικός εκτροχιασμός χωρίς να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, αν χρειαστεί, να βρεθούν ισοδύναμα που θα αποσοβήσουν  ένβα τέτοιο ενδεχόμενο.

Το κόστος των αναδρομικών έχει αποτυπωθεί σε οικονομική ανάλυση από το υπουργείο Εργασίας και εκτιμάται ότι για ένα έτος το ποσό είναι 4,4 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, για όλη την περίοδο των περικοπών, δηλαδή από 1.1.2013 έως και το 2018, το ποσό εκτοξεύεται στα 24 δισ. ευρώ.

Όπως δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής σχετικά με τα αναδρομικά και τους δημοσίους υπαλλήλους, στην κυβέρνηση συζητείται πολύ σοβαρά η επαναφορά Δώρων, ακόμη και με τη μορφή επιδόματος των 300 ευρώ ετησίως.

Για τους δημοσίους υπαλλήλους, η απόφαση που θα εκδώσει το ΣτΕ μετά τη συνεδρίαση της Ολομέλειάς του την 1.2.1019, δεν θα διαφέρει από την αντίστοιχη του ΣΤ’ Τμήματος (17.12.2018) και θα επισφραγίζει την αντισυνταγματικότητα της περικοπής των Δώρων στους μισθούς του Δημοσίου.

pentapostagma.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ