Δια χειρός Καλλίρη…!!! μεγάλα έργα στο Δήμο Σικυωνίων…

87

Συνάντηση έγινε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, με το Δήμαρχο Σικυωνίων κ. Σταματόπουλο, παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Λέγγα,  του Αντιδημάρχου κ. Μυττά και των Τεχνικών Διευθύνσεων της Π.Ε. Κορινθίας και του Δήμου Σικυωνίων.

Συζήτησαν για τα έργα που έχουν προγραμματιστεί από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και ανακοινώθηκε το χρονοδιάγραμμα των έργων,  που συνολικά σε πρώτη φάση για το Δήμο Σικυωνίων είναι 4.620.000€ που χρηματοδοτούνται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τα έργα αφορούν:

  • την οδόστρωση του δρόμου Κιάτο – Σούλι προγραμματισμού 2.300.000€.
  • την ολοκλήρωση της μελέτης από το Δήμο Σικυωνίων και της Προγραμματικής Σύμβασης για να χρηματοδοτηθεί άμεσα από την Περιφέρεια ο δρόμος Χούνι – Κλημέντι – Καίσαρι προϋπολογισμού 400.000,00€.
  • Την τροποποίηση της μελέτης από το Δήμο Σικυωνίων για τα τοιχία αντιστήριξης στις περιοχές Καστανιά, Κρυονέρι, Μεσινό, Μεγάλος Βάλτος, Άνω Διμηνιό για την προκήρυξη του έργου από την Π.Ε. Κορινθίας ύψους 270.000,00€.
  • Παράλληλα η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας ολοκλήρωσε τις μελέτες για τον αναδασμό του Φενεού και προκηρύσσει το έργο ύψους 240.000,00€.
  • Εγγειοβελτιωτικά έργα ύψους 1.400.000,00€ στο Δήμο Σικυωνίων για τις περιοχές (Καστανιά, Θροφαρί, Πάσιο, Λαλιώτη, Βελίνα, Μούλκι, Κρυονέρι, Στυμφαλία, Λαύκα), που έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, θα δημοπρατηθούν άμεσα.

Έγινε ευρεία συζήτηση και αποτύπωση με τεχνικά σχέδια για την χάραξη του δρόμου Κιάτο – Νεμέα. Ένα σημαντικό έργο που είναι στο αρχικό στάδιο που θα συζητηθεί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τις τεχνικές Υπηρεσίες και τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας και ο Δήμαρχος Συκιωνίων συμφώνησαν να υπάρξει και νέος προγραμματισμός έργων από τις εκπτώσεις των εκτελεσθέντων έργων.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ