Επίσκεψη Του Δημάρχου Αλ. Πνευματικού στο μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου»

88

Επίσκεψη στο μουσείο ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ «Φιλιώ Χαϊδεμένου», πραγματοποίησε χθες Πέμπτη (6/12/18) ο Δήμαρχος Κορινθίων, κος Αλέξανδρος Πνευματικός.

Κατά την επίσκεψή του ο κος Πνευματικός συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας κο Άρη Βασιλόπουλο, την υπεύθυνη του μουσείου κα Χωρέμη, την Πρόεδρο της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου κα Ευστρατιάδου Βασιλική και την κα Νομικού Κυριακή, μέλος της Μικρασιατικής Στέγης.

Ο κος Πνευματικός ξεναγήθηκε στον χώρο του μουσείου, ενώ παράλληλα αντάλλαξε απόψεις και ιδέες, αφού η Δημοτική Αρχή έχει ως μελλοντικό στόχο την δημιουργία ενός παρόμοιου εγχειρήματος σε χώρο στην συνεταιριστική τράπεζα Κορίνθου που έχει αγοραστεί για να στεγαστεί η ΔΕΥΑΚ.

Εκεί λοιπόν θα φιλοξενηθεί το Μουσείο Μικρασιατικής Στέγης, στο οποίο θα τοποθετηθούν οικογενειακά κειμήλια και προσωπικά αντικείμενα, που μετέφεραν όσοι εκδιώχθηκαν από την Μικρά Ασία το 1922.

Η «Πορεία Ευθύνης» αναγνωρίζει την βαριά πολιτιστική κληρονομιά που κουβαλά από την αρχαιότητα ο Δήμος Κορινθίων και θεωρεί πως η υλοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι χρέος της, ούτως ώστε οι νεότερες γενιές να έχουν στην διάθεσή τους μια πλούσια παρακαταθήκη από τους παλαιότερους.

Η Δημοτική Αρχή λοιπόν εγγυάται πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η πλούσια ιστορία του Δήμου Κορινθίων να βρει επιτέλους τον χώρο που θα την «στεγάσει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ