Κάπαρη: Το πικάντικο μυρωδικό που ευεργετεί την υγεία μας

78

Η κάπαρη είναι ένα μυρωδικό που υπάρχει απλόχερα στην ελληνική γη. Είναι πικάντικο, προσθέτει «νοστιμιά» στις συνταγές και κάνει πολύ μεγάλο καλό στην υγεία μας

Φύεται μόνη της, χωρίς να απαιτεί ούτε σταγόνα νερό από εμάς, κι όμως μας προσφέρει απλόχερα την υψηλή διατροφική της αξία και τις αναρίθμητες θεραπευτικές της ιδιότητες. Μπορεί οι αρχαίοι Έλληνες να έτρωγαν την κάπαρη σκέτη ή σερβιρισμένη στο ψωμί με λάδι και ξύδι, στη σύγχρονη εποχή όμως αποτελεί το ιδανικό πικάντικο συμπλήρωμα σε κάθε είδους συνταγή.

Από τη χωριάτικη σαλάτα και τις σάλτσες, μέχρι τα κρεατικά και τα ψάρια, η κάπαρη δίνει πάντα το στίγμα της γεύσης της όπου κι αν χρησιμοποιείται. Στη ελληνική κουζίνα τα μικρά μπουμπούκια της γίνονται τουρσί (δεν ενδείκνυται η κατανάλωσή τους όταν είναι νωπά) και μαγειρεύονται με ψάρι, προστίθενται στη μελιτζανοσαλάτα και στη φάβα, γαρνίρουν τις σαλάτες, το κρέας, τα ψάρια, τις σάλτσες και τα πιάτα λαχανικών, ενώ τα φύλλα της δίνουν γεύση σε φαγητά όπως ο κιμάς ή οι φακές. Ακόμη, όσοι ξέρουν να τη μαζεύουν τρώνε και τους τρυφερούς βλαστούς της.

Υψηλή διατροφική αξία, αναρίθμητες θεραπευτικές ιδιότητες

Η συνέχεια εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ