Καταγγελία Αναγνώστη για την πόλη της Κορίνθου” Ποτέ δεν είναι αργά όταν απειλείται η περιουσία και η υγεία πολιτών”φωτό

62
Αγαπητό Protinews,
Οι συνεχείς αναφορές σας στα προβλήματα της πόλης και στις ανάγκες της είναι δείγμα της πραγματικής ευαισθησίας σας για την Κόρινθο. Η ανταπόκριση δυστυχώς όμως είναι μικρή έως ανύπαρκτη. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να συνεχίσει αυτή η μορφή πίεση κυρίως για να αντιληφθεί το μέγεθος των προβλημάτων η επερχόμενη δημοτική αρχή αλλά και για να ευαισθητοποιηθεί το σύνολο των Κορινθίων.
Η καθαριότητα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Σκουπίδια σε όλους τους δρόμους και τους χώρους. Εικόνα ντροπής αλλά και κίνδυνος για την δημόσια υγεία. Η έλλειψη προσωπικού δεν είναι δικαιολογία. Ο προγραμματισμός και ο συντονισμός μπορούν τουλάχιστον να μετριάσουν το πρόβλημα. Χώροι πρασίνου που δεν ποτίζονται, με δένδρα κομμένα, θάμνους μαραμένους. Οι πλατείες της πόλης και οι νησίδες των δρόμων έχουν πάψει να θεωρούνται χώροι πρασίνου καθώς μόνο πράσινο δεν έχουν. Και εκεί το περιορισμένο προσωπικό δεν είναι απάντηση. Υπάρχουν συστήματα αυτόματου ποτίσματος ενώ η φύτευση είναι μια πράξη που διαρκεί μερικές ώρες ή μέρες και με φροντίδα δεν χρειάζεται να επαναληφθεί. Τέλος, ακούμε για τον κίνδυνο πυρκαγιών στο αστικό περιβάλλον από τα αγριόχορτα σε όλη την χώρα. Η Κόρινθος δεν είναι εξαίρεση. Ολόκληρα οικόπεδα στις συνοικίες της πόλης είναι καλυμμένα από αγριόχορτα και γεμάτα σκουπίδια. Ακόμα και μια ιδιωτική εργολαβία (ο Δήμος υπερηφανεύεται για τα γεμάτα ταμεία του) θα ήταν λύση όταν έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο. Δεν είναι αργά. Ποτέ δεν είναι αργά όταν απειλείται η περιουσία και η υγεία πολιτών.
Με εκτίμηση,
Δ.Β.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ