Πανελλαδικό συλλαλητήριο συνταξιούχων, 15/12, 12:30 μ.μ., Σύνταγμα. Ο αγώνας συνεχίζεται!

77
Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (Π.Ε.Σ.ΕΚ.).
  • Ο αγώνας των συνταξιούχων  για την κατάργηση  των αντιασφαλιστικών νόμων  συνεχίζεται. Η  κυβέρνηση  με το προτεινόμενο  νομοσχέδιο παγώνει προσωρινά την  από 1.1.2019 περικοπή  των συντάξεων  των   παλαιών συνταξιούχων, που η ίδια είχε ψηφίσει,  τις επανυπολογίζει  όμως ,   σύμφωνα με το ν. Κατρούγκαλου. Με τον  επανυπολογισμό   τις τριχοτομεί (εθνική σύνταξη+ανταποδοτική+προσωπική διαφορά) και σύνταξη  θα θεωρείται μόνο  η εθνική και ανταποδοτική.  Στο νομοσχέδιο  που κατατέθηκε  αναφέρεται ότι  η  προσωπική διαφορά  θα συνεχίζεται  να καταβάλλεται   από 1.1.2019  «στους δικαιούχους, συμψηφιζόμενη κατ” έτος, μέχρι την πλήρη εξάλειψή της, με την εκάστοτε αναπροσαρμογή των συντάξεων». Επομένως αυτή  η  προσωπική διαφορά αποσυνδέεται από τη σύνταξη και δεν   έχουμε καμιά αμφιβολία ότι, σε περίπτωση   που ο στόχος των ματωμένων πλεονασμάτων δεν επιτυγχάνεται,    θα περικόπτεται   αμέσως. Όλες οι συντάξεις  θα είναι παγωμένες  μέχρι  12.2022. Οποιαδήποτε  αύξηση δηλ.  μετά την 1.1.2022,  θα δίνεται   στους νέους συνταξιούχους,  μέχρι να επέλθει   «ισονομία»   παλαιών  και νέων συνταξιούχων.
  • Οι τυχόν αυξήσεις  που θα προκύψουν στις μικρές συντάξεις από τον επανυπολογισμό, το «πολύτιμο» 20ευρω για το οποίο μίλησε  ο   Πρωθυπουργός στη Βουλή,  δεν  μπορούν  να κρύψουν  την κυβερνητική αναλγησία   από την περικοπή  του  ΕΚΑΣ  από τους  χαμηλοσυνταξιούχους.  Τους δίνει 20 και τους αφαιρεί  230 ευρώ. Μάλιστα  στο ν. 4472/2017  άρθρο  1   αναφέρεται  ότι,  αν ο επανυπολογισμός  δώσει  σε κάποιες συντάξεις  αύξηση, αυτή η αύξηση θα  δίνεται    σε   5 χρόνια σε ισόποσες δόσεις.
  • Οι συνταξιούχοι, από 13.5.2016 μέχρι   12.2018   θα συνεχίζουν  να παίρνουν τις ήδη μειωμένες συντάξεις τους. Στο νόμο  Κατρούγκαλου  προβλεπόταν  ότι  η μείωση,   αν  ήταν  μέχρι 20%,  δε θα  είχαν προσωπική διαφορά.  Αν μείωση ήταν  πάνω από 20%, το επί πλέον  ποσό χαρακτηρίζεται  ως προσωπική διαφορά  και παρέχεται  το  50% στους συνταξιούχους  του 2016, το 33%   στους συνταξιούχους του 2017      και το 25%  στους συνταξιούχους του 2018.   Μετά  την 1.1.2019   η προσωπική  αυτή  διαφορά  προβλεπόταν να καταργηθεί. Με το νέο  νομοσχέδιο παγώνει  και θα εξακολουθήσει  να παρέχεται.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Πανελλαδικό συλλαλητήριο συνταξιούχων

 

  • Οι νέοι συνταξιούχοι από 1.1.2019  δε θα έχουν προσωπική  διαφορά,  αφού οι μειώσεις των συντάξεών τους   δε θα υπόκεινται  σε κανένα  όριο.  Έτσι η κυβέρνηση πέτυχε  να δημιουργήσει    συνταξιούχους 3 ταχυτήτων,  με ό,τι αυτό   συνεπάγεται  για την ενότητα  των   συνταξιούχων.
  • Με τις επικουρικές θα  ισχύσει  το ίδιο καθεστώς  με τις κύριες συντάξεις.
  • Οι συνταξιούχοι όχι μόνο δεν  αποδέχονται  τον επανυπολογισμό των συντάξεών τους, αλλά   απαιτούν  την κατάργηση  του ν. Κατρούγκαλου με τον οποίο οι νέοι συνταξιούχοι   έχουν  υποστεί  μείωση  στη σύνταξή τους πάνω από 20%  σε   σχέση  με τους παλαιούς  συνταξιούχους.  Ο  αγώνας  θα συνεχιστεί  μέχρι  την ανατροπή  της πολιτικής κυβέρνησης και Ε.Ε,  η οποία έχει διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση  και έχει μετατρέψει  τις συντάξεις σε  φιλοδώρημα.  Επιμένουμε ότι   κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων   μπορεί να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική που   εφαρμόζουν  όλες  οι μνημονιακές κυβερνήσεις και να ανοίξει το δρόμο για την αποκατάσταση  των  συντάξεων  και των μισθών.
  • Το Σάββατο, 15  Δεκέμβρη, ώρα 12.30,  συμμετέχουμε όλοι στο πανελλαδικό συλλαλητήριο   των Συνταξιουχικών Οργανώσεων  στην Πλατεία Συντάγματος. Για  να απαιτήσουμε  την επιστροφή όλων των κλεμμένων. Την κατάργηση του ν.  Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών   και μνημονιακών  νόμων.  Για να ανατρέψουμε την  πολιτική   τους.
Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ
Ο  πρόεδρος                      Ο  Γ. Γραμματέας
Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

Πηγή: anemosantistasis.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ