Έσκασε η «βόμβα» της Μόριας – Τεράστιες και διαχρονικές οι κυβερνητικές ευθύνες

165

«Βόμβα που έσκασε» ο καταυλισμός της Μόριας ως αποτέλεσμα της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων σε νησιά του Αιγαίου που στήριξαν τόσο  η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ αναλαμβάνοντας τεράστιες ευθύνες έναντι των πάνω από 12.000 προσφύγων και μεταναστών όπως και έναντι των κατοίκων του νησιού.

Η κυβέρνηση, πλέον μετά την πύρινη καταστροφή στον καταυλισμό, αναζητά τρόπους διαχείρισης της συνεχιζόμενης τραγωδίας καθώς χιλιάδες άνθρωποι είναι στο δρόμο!

Στις 9.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί έκτακτη διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη, του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου, του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου. Θα εξεταστεί η κατάσταση στη Μόρια και τα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπισή της.

Στη Λέσβο μεταβαίνει ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του υπουργείου Μετανάστευσης Μάνος Λογοθέτης.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είπε ότι η Λέσβος θα κηρυχθεί άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα, είπε ότι θα απαγορευθεί η απομάκρυνση από το νησί όσων ήταν στο ΚΥΤ, λόγω κινδύνου διασποράς του ιού, ενώ ισχυρίστηκε ότι θα υπάρξει άμεση μέριμνα για τη στέγαση των χιλιάδων προσφύγων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα σταλούν δυνάμεις των ΜΑΤ στο νησί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ