Εγκαίνια εκλογικού κέντρου του συνδυασμού “Πράσινη Πόλη” Δημήτρης Πρωτοπαπάς-βίντεο

175

Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Πράσινης Πόλης

Τη Δευτέρα 18/9 βράδυ είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε τους συμπολίτες μας  στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου. Κόσμος πολύς, χαρούμενος, αισιόδοξος υποστηρικτικός.

Οι Κορίνθιοι έλαβαν το μήνυμα : Αλλάζουμε τον Δήμο! Αλλάζουμε τις ζωές μας!

Ο Δημήτρης Πρωτοπαπάς τα είπε όλα πολύ αναλυτικά και κατανοητά. Χτες

 Ανέλυσε τους 5 κύκλους ανάπτυξης του δήμου Κορινθίων.

Ο πρώτος Κύκλος αφορά το Στρατόπεδο Καλογερογιάννη και την απόδοσή του στον δήμο για αναψυχή, αθλητισμό, αναψυχή.

Ο δεύτερος κύκλος αφορά τον κεντρικό ιστό της πόλης   και την αστική του ανάπλαση που περιλαμβάνει : τη δημοτική αγορά, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια του 1930, ελεύθερους χώρους, αύξηση πρασίνου, πεζοδορμήσεις, ποδηλατόδρομους, πρόσβαση ΑμεΑ.

Ο τρίτος κύκλος περιλαμβάνει την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου με ενιαίο πεζόδρομο/ ποδηλατοδρόμο από τη διώρυγα Ισθμού-Δίολκο έως το Αρχαίο Λιμάνι του Λεχαίου με πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό , την ανάπλαση της περιοχής Αγίου Νικολάου με τη δημιουργία μαρίνας και Κέντρου Πολιτισμού και Ιστορίας της Κορίνθου με προκήρυξη διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών . την αναβάθμιση και ανάπλαση όλων των παραλιών της πόλης ( Ποσειδωνία, Ιερατική, Καλάμια,Κανταρέ)

Ο τέταρτος κύκλος περιλαμβάνει την ενοποίηση όλων των αρχαιολογικών χώρων του Δήμου μας .

Ο πέμπτος κύκλος αφορά την ανάπτυξη των δημοτικών ενοτήτων  στο σύνολό τους.

Όλα τα παραπάνω έχουν σχεδιαστεί για ένα Δήμο Κορινθίων,  σύγχρονο, καινοτόμο, περιβαλλοντικά βιώσιμο, φιλικό στους δημότες, ελκυστικό σε επισκέπτες και επενδυτές, με ισχυρή τοπική οικονομία και κοινωνική συνοχή, ένα Δήμο Κορινθίων αντάξιο της ιστορίας του, καύχημα όλων των Κορινθίων.