Αθωώθηκε ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης

150

 

Αθωώθηκε ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών όπου δικάστηκε το πρωί της Τετάρτης 31 Γενάρη, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Πάτρας κατηγορούνταν γιατί υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των εργαζόμενων του Δήμου, το δικαίωμά τους στην εργασία. Δικαίωμα που το κατηγορητήριο βαφτίζει «παράνομο όφελος».

Νωρίς το πρωί, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο από τους εργαζομένους του Δήμου, που συμμετείχαν μαζικά στη στάση εργασίας που κήρυξαν τα Σωματεία τους, προκειμένου να σταθούν στο πλάι του Δημάρχου και αμέσως μετά ακολούθησε πορεία προς το Δικαστικό Μέγαρο.

Κατά την πορεία προς το Δικαστικό Μέγαρο, ο Δήμαρχος συνοδευόταν από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, αντιδημάρχους, την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όλοι μαζί για την Πάτρα» Βίβιαν Σαμούρη, δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους, αλλά και εργαζόμενους του Δήμου, που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από το Δημαρχείο.

Υπενθυμίζουμε ότι η υπόθεση αφορούσε την άρνηση του δημάρχου να παραδώσει τα στοιχεία και τους φακέλους των εργαζομένων, με βάση την 405/24-9-2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «(…)κανένα στοιχείο και φάκελοι εργαζομένων να μη δοθούν με οποιοδήποτε τρόπο και να μην αποσταλούν ώστε να διευκολυνθεί ο στόχος της κυβέρνησης για απολύσεις, (…) στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζόμενων (…)».

Καταθέτοντας στο δικαστήριο, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, που τους φακέλους τους ζητούσε η τότε κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, μέσα από προσχηματικό έλεγχο, θα οδηγούνταν σε απόλυση. Τόνισε ότι οι συμβάσεις τους είχαν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου από το 2004, μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ.

Βγαίνοντας από τα Δικαστήρια ο Δήμαρχος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, είπε: «Έληξε και αυτό το δικαστήριο με αθωωτική απόφαση. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, που είναι για το δίκιο και την προκοπή του λαού μας. Συνεχίζουμε σε αυτό το δρόμο ενωμένοι, μακριά από τα “ζιζάνια” που θέλουν να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσά μας. Προχωρούμε και υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των εργαζομένων».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here