Ακατάλληλο το τούνελ που ενώνει την Αθήνα με την Κόρινθο

285

Τουλάχιστον αποκαρδιωτικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι εικόνες και τα βίντεο  από το κέντρο διαχείρισης της σήραγγας στην Κακιά Σκάλα, δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία στα Τέμπη με 57 νεκρούς.

Λεηλασίες παντού, πόρτες ορθάνοιχτες, χωρίς καμία φύλαξη, κάτι που αποδεικνύει με τον πλέον έμπρακτο τρόπο ότι όλος ο ηλεκτρικός και μηχανικός εξοπλισμός έχει βανδαλιστεί

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που υπάρχουν, υπολογίζεται πως ο ΟΣΕ χάνει τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ ετησίως από τους κυνηγούς μετάλλων.

Λεηλασία μόνο στην Κακιά Σκάλα

Όπως μπορείτε να δείτε από τα βίντεο και τις φωτογραφίες του, η εικόνα στη σιδηροδρομική γραμμή που ενώνει την Αθήνα με την Κόρινθο δείχνει την εγκατάλειψη που υπάρχει. Σύμφωνα μάλιστα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, στη σήραγγα της Κακιάς Σκάλας δεν υπάρχει ούτε εξαερισμός ούτε πυρασφάλεια αλλά ούτε και φωτισμός. Δεν λειτουργούν όμως ούτε και οι κεραίες GSM-R που τοποθετήθηκαν πριν από χρόνια στο σημείο.

Κακιά Σκάλα: Ακατάλληλo το τούνελ που ενώνει την Αθήνα με την Κόρινθο 

Όπως αναφέρει, μάλιστα,ο εργαζόμενος στον ΟΣΕ, Ανδρέας Λεχουρίτης, «μέχρι το 2009 οι σήραγγες και όλο το κομμάτι από Κόρινθο λειτουργούσε. Όμως, κατέρρευσε. Ειδικά από το 2012 μέχρι το 2014 κυνηγοί μετάλλων λεηλάτησαν τα πάντα». Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Λεχουρίτη: «Δεν υπάρχει ρεύμα και δεν λειτουργεί τίποτα».

newsbomb.gr