ΑΛΛΗ   ΜΙΑ    ΙΣΤΟΡΙΚΗ    ΕΠΙΤΥΧΙΑ  ΤΟΥ κ. ΣΤΑΥΡΕΛΗ !!!

7

 Μετά την ιστορική   θεσμοθέτηση    «της γιορτής της ΣΑΡΔΕΛΑΣ» ,

μετά την ιστορική καταγγελία της σύμβασης   ηλεκτροφωτισμού του Δήμου με την εταιρία του ομίλου Μυτιληναίος –«σύμβασης σκάνδαλο» κατά τον κ. Σταυρέλη ,

μετά την     ιστορική    ανάκληση της     καταγγελίας , με την οποία η «σύμβαση  σκάνδαλο» εξαγνίστηκε για αντισταθμιστικά «ψιχία»

μετά την ιστορική διαπραγμάτευση   με τις εταιρίες των ανεμογεννητριών που έδωσαν τέτοιας αξίας αντισταθμιστικά ώστε να γίνουμε αντικείμενο σχολιασμού στα τηλεοπτικά κανάλια των Αθηνών…,

ήρθε και μία ακόμη    ιστορική  επιτυχία του κ. Σταυρέλη   διά της  συμφωνίας του   με τον «ΠΑΣ ΚΌΡΙΝΘΟΣ»

Με επιδέξιους διαπραγματευτικούς ελιγμούς και επιμονή ο κ. Σταυρέλης  τα κατάφερε και πέτυχε    να ικανοποιήσει  ΟΛΕΣ   τις απαιτήσεις   του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ και να δώσει και παραπάνω !!!

Αδιαφορώντας για την απόφαση του Γενικού Γραμματέως της Περιφέρειας Πελοποννήσου που ακύρωσε μόλις προ ολίγων ημερών την γνωστή υπ’ αριθμ. 269/2024 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία έγιναν δεκτές οι  ίδιες ακριβώς απαιτήσεις  του ΠΑΣ Κόρινθος και δίχως ίχνος αυτοκριτικής για το γεγονός ότι δέχτηκε να συμβληθεί με αντικαταστατικό και νομικά ανίσχυρο Διοικητικό Συμβούλιο (παρ’ ότι το είχε ψάξει από 100 μεριές!!!), επανέλαβε την ίδια συμφωνία με τους αυτούς εξευτελιστικούς και ταπεινωτικούς για τον Δήμο όρους.

Παραβλέποντας   κανονιστικές πράξεις, υπουργικές αποφάσεις και συνεχείς αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου που αναγνωρίζουν και επιβάλλουν  διαχρονικά τον δημοτικό   χαρακτήρα του Δημοτικού Σταδίου τάσσοντάς το στην υπηρεσία και εξυπηρέτηση του μαζικού αθλητισμού, του σωματειακού αθλητισμού, του     αθλητισμού ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ όπως χαρακτηριστικά διακηρύσσουν, δέχτηκε αποκλειστικότητες και αποκλεισμούς.

«χάριν»  του  κ. Σταυρέλη :

.- ο  «ΠΑΣ Κόρινθος» θα έχει για 15 χρόνια την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ του Δημοτικού Σταδίου Κορίνθου και εν γένει όλων των χώρων που εντάσσονται σε αυτό (γήπεδο ποδοσφαίρου, βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου, χώρους αποδυτηρίων, το γυμναστήριο , αίθουσα εκδηλώσεων)

.- ο Δήμος Κορινθίων θα συντηρεί, θα καθαρίζει  το Δημοτικό Στάδιο, θα   πληρώνει το  νερό, το ρεύμα   και οτιδήποτε θα προκύπτει από την αποκλειστική  χρήση που θα κάνει ο ΠΑΣ Κόρινθος

.- ο Δήμος Κορινθίων θα επιχορηγεί ετησίως τον ΠΑΣ Κόρινθος με   50.000 ευρώ

.- ο Δήμος Κορινθίων μόλις παραλάβει το παροπλισμένο γήπεδο του Συνοικισμού από τον ΠΑΣ Κόρινθος θα το συντηρεί, θα το καθαρίζει  δαπάναις του , θα   πληρώνει το  νερό, το ρεύμα  κτλ

.- ο ΠΑΣ Κόρινθος θα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί   το γήπεδο του Συνοικισμού όποτε το κρίνει αναγκαίο…

Προσέτι και ειδικώς για  την τρέχουσα περίοδο ο ΠΑΣ θα λάβει και πρίμ 20.000 ευρώ επιπλέον (σύνολο 70.000,00 ευρώ!!!)

Ενώ  τέλος  ως εδήλωσε και δεσμεύθηκε θα διαγραφούν  τα χρέη του ΠΑΣ    στην ΔΕΥΑΚ ύψους 22.000 ευρώ !!!!!

Η όλη συμφωνία  αν   κρίνει κανείς ότι δεν παραχωρεί και τον χώρο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για αποδυτήρια στον ΠΑΣ κρίνεται οπωσδήποτε  ΙΣΤΟΡΙΚΗ!!!

Ο κ. Σταυρέλης από την μία αυξάνει τα δημοτικά τέλη σωρεύοντας πρόσθετα οικονομικά βάρη στους δημότες  και από την άλλη χαρίζει χρέη και μοιράζει λεφτά  στον  ΠΑΣ Κόρινθος, στο τιμόνι του οποίου, ομολογουμένως,  ευρίσκονται οικονομικά  εύρωστοι παράγοντες .

Ο  κ. Σταυρέλης το 2018 όταν ο ΠΑΣ Κόρινθος ήταν  ξανά στην Γ΄ Εθνική κατηγορία  ψήφιζε την  επιχορήγηση  του  μονάχα  με   20.000 ευρώ . (ορ. την υπ’ αριθμ. 510/2018 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου). Τώρα τι άλλαξε;;  Θέσαμε το ως άνω ερώτημα και πληθύν λοιπών ερωτημάτων στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 7ης Οκτωβρίου 2024  , πλην όμως απάντηση ουσιαστική δεν λάβαμε.

Θα επαναλάβουμε λοιπόν και δεν λογαριάζουμε  πολιτικό κόστος μπροστά στο κοινό καλό,  ότι η συμφωνία αυτή με τον «ΠΑΣ Κόρινθος»  είναι ετεροβαρής , χαριστική και επιζήμια για τον Δήμο.

Είπαμε και θα το ξαναπούμε :  Ναι   στην ομάδα μας , ναι στον ΠΑΣ Κόρινθος , ναι, να  σταθούμε δίπλα και οικονομικά και ηθικά και να  εισφέρουμε,  όχι όμως με όρους υποτέλειας , όχι με όρους αποκλεισμού  του μαζικού αθλητισμού και εξορισμού   των λοιπών αθλητικών  σωματείων. Οι προτιμήσεις και οι οπαδισμοί είναι  για τις  εξέδρες των γηπέδων. Ο Δήμος είναι για όλους, δίχως προτιμήσεις και διακρίσεις ,  δίχως εξαιρέσεις και αποκλεισμούς .

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ι. ΓΚΟΥΡΓΙΩΤΗΣ